"Det får bli en scoutingresa till Vetlanda"

Frödinge/Brantestad föreslog en förändring i SMFF:s serieförslag. Den gick inte igenom - och nu får laget trots allt spela i Vetlandaserien. "Synd", tycker Kåre Karlsson i FBSK:s fotbollssektion.

Frödinge/Brantestad hamnar inte i den serie de ville vara med i.

Frödinge/Brantestad hamnar inte i den serie de ville vara med i.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-02-01 12:17

Det blir alltså helt andra motståndare för FBSK den här säsongen. Istället för lag som Hjorted/Totebo, Ankarsrum och BOIF möter de till exempel Österkorsberga och Myresjö.

– Jag är lite besviken. Vi hamnar lite längst ut på ett hörn bland Vetlandalag, som vi inte har någon relation till. Det blir inga derbymatcher eller så. Och så blir resorna längre, säger Kåre Karlsson. 

Klubben hade föreslagit en förändring till Smålands Fotbollsförbund. Den innebar att Rödsle skulle få byta till Högsby/Nybro-serien och Fagerhult till Vetlandaserien. Men det gick inte igenom. Inte heller att Horn/Hycklinge kastat in handduken hjälpte. 

Det finns en möjlighet att överklaga beslutet igen, men Kåre är osäker på om det skulle hjälpa något. 

– Vi har inte pratat om det, utan får diskutera under helgen och komma fram till om vi ska överklaga. Det är tveksamt, jag vet inte om det hjälper någonting. 

Istället får Frödinge/Brantestad försöka se det positiva i situationen:

– På ett sätt blir det kul att få möta nya lag. Det är lite spännande. De lagen vi mött innan har jag bra koll på hur bra de är och så, men nu har jag ingen aning. Det får bli en scoutingresa till Vetlanda. 

Serieförslagen

Vetlanda: Ekenässjön, Farstorp, FBSK, Holsby, Hebe, Myresjö, Skede, VSGF/JAIK, Österkorsberga. 

Västervik/Oskarshamn: Ankaresrum, BOIF, Gunnebo, Hammarsgärde, Hjorted/Totebo, Ariel, Tuna Södra, Krokstorp, Rödsle, Överum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!