Det går tungt för Gullringen

Gullringens GoIF har fått det tungt i division III-fotbollen. I går kom det ännu en förlust i regntungt väder på Gullemon. Med två lite turliga mål lyckades Färjestaden bärga segern, 1-2 (0-2), men laget var absolut inte bättre den här kvällen. - Tyvärr har vi inget flyt, konstaterar Gullringens tränare Kenneth Hedström.

Jämnt bök. Gullringen var värt ett poäng i måndagskvällens division III-möte mot Färjestaden men tvingades inkassera sin tredje förlust för året. Foto: Janne Strömsten

Fotboll2004-05-04 06:26

Egentligen var resultatet i går ganska logiskt.
Färjestaden kom till Gullringen med två inledande segrar i bagaget.
Hemmalaget däremot har kammat noll med uddamålsförluster bakom sig.
- Ja, men jag tycker inte att det här resultatet är riktigt rättvist.

Det borde varit kryss, för vi var minst lika bra och periodvis klart bättre, säger Hedström.
Det är bara att hålla med, men det finns ändå mycket mer att önska av Gullringens spel så här långt.
Framförallt klickar det anfallsmässigt och det blir inte så mycket i säcken när man får sumera ihop efter en match.
- Vi har nytt folk på flera positioner i laget och vi har väl inte fått till det riktigt ännu. Helt kalrt saknar vi det där lilla extra flytet, men jag hoppas att det lossnar, säger Hedström.
Lagom till matchstart i går började det ösregna och spelet blev förstås lidande.

Halt och svårt och främst passningsspelet kom av sig. Och så värst mycket i chansväg åstadkom inte lagen, men ändå kunde gästerna gå till pausvila med 0-2.
Sett till det spelmässiga var det inte alls rättvist.
- Två billiga mål och därför kännsdet extra tungt, menar Gullringstränaren.
0-1 kom i 29:e minuten. Johan Flobäcker vände runt strax utanför straffområdet och satsade på ett markskott där bollen helt ställde hemmamålvakten och rullade in vid ena stolproten.
Ett tillfällighetsmål mitt i en match där Gullringen trots halvdant spel verkade ha grepp om händelserna.

Nästa kalldusch kom i 40:e minuten då Atdhe Garshi fick se sin nickboll gå stolpe in..
Han verkade bli lika överraskad som alla andra runt Gullemon.
Helt klart verkar Färjestaden vara ett lag med flyt och två tidigare segrar med 1-0 ger väl en fingervisning om det.
Även i andra halvlek regnade det till och från så någon större spelunderhållning bjöda det inte på.
Fattigt på chanser dessutom, men Gullringen fick poängkänning efter 55 minuter. Jesper Lätt kom loss och lyckades lite turligt lobba bollen över målvakten.
Efter det målet var det bättre fart på Gullringen ett tag och ett par hörnor och några vassa skott noterades.
Färjestaden spelade på resultatet och ett för kvällens stabilt försvar såg till att det höll hela vägen.

Dessutom avslutade gästrna med bästa chansen.