Det händer grejer på Gullemon: "Det blev jättefint"

Dagen till ära bjöds det på tårtor med klubbemblemet snyggt designat på toppen av den mumsiga grädden. Stämningen var som sig bör också på topp. Äntligen var det dags för invigning av damernas omklädningsrum på Gullemon. "Oj, vad fint det blev...", var några av de spontanta reaktionerna från spelarna.

Ellinor Kronsell och Linnea Kratz fick välja sina platser först i Gullringens nya omklädningsrum.

Ellinor Kronsell och Linnea Kratz fick välja sina platser först i Gullringens nya omklädningsrum.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-04-25 15:30

Det var visserligen inte mycket till väder, för den som nu mot förmodan gillar när det är halvruggigt och småkyligt. Just den här dagen kunde de nog ändå bortse från det. Det här var ju dagen de väntat på ett tag. 

Huvuddelen av damspelarna i Gullringens GoIF var på plats, liksom tränarna Mats Söderqvist och Michael Eklund. Delar av styrelsen likaså och även Ulf Berg, representant från Vimmerby Sparbanksstiftelse. 

Ordföranden Niina Lynbech tog till orda och riktade stor tacksamhet mot alla de som gjort satsningen på de nya fräscha omklädningsrummen på Gullemon möjlig. 

– Det har varit efterlängtat och var också på tiden. Utöver bidragen från Sparbankstiftelsen (100 000 kronor) och RF SISU Småland (80 000) har vi haft många som hjälpt till i det här renoveringsprojektet, inte minst alla pensionärer som med starka klubbhjärtan gjort det här möjligt. Utan alla ideella krafter och allt det jobb som lagts ner hade inte det här gått att genomföra, säger Lynbech klarsynt och tillägger att coronasituationen varit en extra utmaning. 

undefined
Då var det invigningsklart. Ulf Berg (till vänster) från Vimmerby Sparbanksstiftelse fick bland annat ta emot blommor från representanterna i Gullringens GoIF; Tobias Gustavsson, Peter Johansson, Niina Lynbech och Tom Lynbech.

För något år sedan piffades herrarnas omklädningsrum upp ordentligt.  

Nu var det damernas tur, där även bortalagets omklädningsrum och domarnas har fått en rejäl uppfräschning. 

Spelarna var såklart nyfikna på att se resultatet av alla månaders jobb och slit som lagts ner. 

"Vem tar chansen att gå in först...", frågade någon. 

I coronatider fick spelarna gå in två och två. Ida Bogren och Daniella Eklund fick äran att traska in.

– Det blev jättefint och jättefräscht. Dom har verkligen lagt ner ett bra och speciellt arbete. Nu får vi mer utrymme och det betyder mycket. Det här en kick för oss, säger de båda när de går runt och tittar sig omkring.  

Av ansiktsuttrycken att döma var reaktionerna från deras lagkamrater densamma. Det här är något annat än de är vana vid – och visar att det finns en framtidstro, både på klubbens herrlag och damlag. 

– Det känns jättebra. Det betyder mycket för oss allihopa, säger Niina Lynbech och får instämmande nickar från några av de andra styrelsemedlemmarna som var på plats på Gullemon. 

undefined
Sådär. Då är årets första grästräning igång för Gullringens damlag. I förgrunden ser ni tränarparet Mats Söderqvist och Michael Eklund.

Satsningen på att lyfta anläggningen slutar inte här. Nästa projekt är redan i rörelse. 

– Vi vill ändra värmesystemet. Idag har vi allt på el, vilket medför stora kostnader. Vi tittar istället på, och i ett miljötänk, ha vattenburet och även solceller framöver, säger Tom Lynbech. 

Innan årets första grästräning tog sin början, fick också spelarna i tur och ordning välja sin plats i omklädningsrummet. Utöver en egen sittplats får de också tillgång till ett eget skåp där de kan lägga värdesaker. 

Ellinor Kronsell och Linnea Kratz fick välja först. 

– Det här blir bra, sa Ellinor med ett stort leende och paxade en plats längst in i omklädningsrummet, medan Linnea fastnade för en sittplats direkt innanför dörren. 

Tränarna Mats Söderqvist och Michael Eklund var också glada, förstås. 

– Det är skönt att komma hit. Det här är vårt hem. Och nu får vi det väldigt fint med eget omklädningsrum, säger Söderqvist medan spelarna förberedde sig för den efterlängtade gräspremiären på Gullemon, där de nu också kan känna sig extra hemtama.

undefined
Herrarnas omklädningsrum piffades upp rejält för något år sedan. Nu var det damernas tur att få det fint.
Så här såg det ut innan renoveringen började på riktigt allvar i damernas omklädningsrum. Niina Lynbech och Tom Lynbech visade runt.
Så här såg det ut innan renoveringen började på riktigt allvar i damernas omklädningsrum. Niina Lynbech och Tom Lynbech visade runt.
Gullringens GoIF

Så var invigningsdagen på Gullemon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!