Brorsson är nöjd med nya VIF: "Starkare i varje lagdel"

Vimmerby IF utmanade Tjust om seriesegern ifjol. VIF har spetsat och breddat truppen inför den kommande och tränaren Pierre Brorsson låter optimistisk. "Vi ser starkare ut i varje lagdel och målet är att vara med och kriga i toppen igen", säger han.

Naomi Gunder, Felicia Johansson och Sarah Falkevall är tre nya delar av Pierre Brorssons lagbygge som ser riktigt starkt ut inför säsongen.

Naomi Gunder, Felicia Johansson och Sarah Falkevall är tre nya delar av Pierre Brorssons lagbygge som ser riktigt starkt ut inför säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-11 20:30

Att VIF håller toppklass i division 2 visade de med eftertryck förra säsongen. Då var förutsättningarna extra tuffa till följd av en serieomläggning, men laget fixade en fin andraplats. Detta mycket tack vare lagets grymma offensiva förmåga. 88 gjorda mål på 22 matcher var klart bäst i serien.

– Ja, fyra mål i snitt per match är riktigt bra. Samtidigt släppte vi in näst minst mål i serien.

Vad var det som fällde er i kampen mot Tjust i toppen?

– Vi åkte på några tunga förluster i fel lägen. Det är utmaningen under en lång säsong att undvika de där bottennappen, säger Brorsson.

Hur ligger ni till inför seriestarten?

– Jag tycker att det känns bra. Vi har kunnat träna på som jag vill under försäsongen. I träningsmatcherna utmanade vi Smedby från division 1 och kunde likaväl fått oavgjort i en match som vi förlorade med 2–1. Sedan har vi kanske inte fått fullt så bra motstånd som vi tänkt oss i några av matcherna på slutet. Det har blivit lite stora siffror, men samtidigt är det bra att vi gör mål.

Inför den här säsongen har VIF fått behålla spelartruppen intakt och dessutom förstärkt med ett par vassa kort.

Så här ser Brorsson på lagets nyförvärv:

Naomi Gunder. "Kommer från BK Kenty och är en duktig ytterback. Hon är följsam i sitt spel och har ett bra tillslag. Hon kan även fylla på framåt emellanåt"

Sarah Falkevall. "Är också ny från BK Kenty och har offensiva kvalitéer med sin snabbhet och spelförståelse. Är en kantspelare i grunden, men blir nästan mer som en ytterforward i vårt sätt att spela"

Felicia Johansson. "Kommer från Hultsfred och är en spännande målvakt. Det är viktigt att få in en tredje spelare på den positionen som är känslig när det uppstår skador och sjukdomar".

undefined
Svea Backstad är tillbaka efter en skadefylld säsong och blir lite av ett nyförvärv för VIF.

– Utöver dem så ser jag Svea Backstad och Kujtese Rexha som lite av nyförvärv. Svea var skadad förra säsongen och Kujtese bodde på annan ort och kunde inte spela så mycket. De breddar truppen och ökar konkurrensen.

Vad har ni för målsättning i år?

– Vi vill vara med i toppen, men hur långt det kan räcka är svårt att säga. Det är många nya lag i serien som jag har dålig koll på. Vi funderar inte så mycket på det utan fokuserar på vårt eget spel.

I premiären på lördag ställs VIF mot Bankeryd hemma.

– Vi slog dem med 10–3 i sista matchen förra säsongen, men det behöver inte betyda något nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!