Det här kan VFF förbättra i sitt spel

En positiv start på seriespelet i division 3, men det finns saker som kan Västerviks FF finslipa på.

Daniel Engel är tillbaka i VFF-truppen efter ha missat de två senaste matcherna.

Daniel Engel är tillbaka i VFF-truppen efter ha missat de två senaste matcherna.

Foto: Rikard Nilsson (arkiv)

Fotboll2021-06-29 07:00

På de fyra inledande matcherna har VFF tagit sju poäng. Efter förlusten i premiären så det blivit poäng i tre raka matcher.

– Jag är nöjd även om man kan vara nöjd med en förlust. Vi fick med oss många bra bitar från Sleipner som är den svåraste bortamatchen. Segrarna är jag jättenöjd medan vi gjorde en riktig dålig match borta mot Ljungsbro. Det finns saker att slipa på och vi har fått ändra en del. Jag visste att allt inte skulle stämma och det gör det fortfarande. Det är en process, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson.

Något specifikt som inte har fungerat och som du har fått ändra?

– Jag hade önskat att vi hade stått lite högre upp i vårt utgångsläge och pressspel. Det har inte alltid fungerat. Vi är ganska bekväma att ligga lite lägre när vi inte har boll.  Sedan har vi lyckats omvandla det till att när vi har boll så är vi inte så tillbakadragna som förr i VFF, utan vi har en pondus bli stora när vi kontrollerar bollen, svarar Jimmy.

I sista matchen innan sommaruppehållet väntar Nässjö FF på hemmaplan.

– Jag inte har sett dem själv och kan därmed inte göra min egna analys så vi lägger fullt fokus på vårt spel. Det är inspirerande uppgift eftersom de är en av två kandidater till att tillhöra toppen.

Jämfört med senaste matchen så är Amel Komina tillbaka efter sin avstängning. David Engel är åter efter att missat de två senaste matcherna. Fredrik Linde är förhoppningsvis tillbaka efter att ha varit sjuk.

Sporten direktsänder matchen på www.vt.se med start klockan 18.25.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!