Det här trodde du väl inte, "Kula"? • Pangade in två mål direkt

Upp i topp – igen! Och vilken match Rimforsa bjöd på i seriefinalen, tillika höstpremiären borta mot LBK Gottfridsberg. Det sa bara pang så hade Daniel Karlsson gjort både 1–0 och 2–0. Det var en chock som LBK aldrig hämtade sig ifrån. Till slut blev det 6–1. "Vi gör en helt fantastisk match", säger tränaren Mats Andersson.

Vilken match Daniel Karlsson stod för i toppmötet mot Gottfridsberg. Rimforsaliraren var inblandad i nästan alla RIF-mål.

Fotboll2024-08-11 17:56

Nerverna utanför matchtröjan, högt adrenalinpåslag, stor anspänning?

Måhända var det precis så. Men vi kan säga som så, det släppte i så fall snabbt. Väldigt snabbt. Det såg "Kula" till. Alltså Daniel Karlsson, den vindsnabbe anfallaren.

Han presenterade sig nämligen i toppmötet mot Gottfridsberg på allra bästa sätt. Eller vad sägs om följande:

• 0–1 (Minut 4). Karlsson hann före motståndarmålvakten och kunde rulla in matchens första mål.

• 0–2 (5). Sam Lenneman Söderberg frispelade Daniel, som avslutade säkert igen.

– Vi startade matchen brutalt bra och är totalt överlägsna första kvarten. Och "Kula" är också superhet, säger tränare Andersson glatt en stund efter slutsignalen.

Skyttekungen Daniel Rambin satte sedan 0–3. Här kan vi verkligen prata om drömstart för RIF. Tre mål med inte ens kvarten spelad.

Avgjort redan där och då?

Nja, icke. Gottfridsberg visade varför de är med i toppen och krigar. Flera bra lägen vaskades fram, där Rimforsas målvakt Isak Arvidsson Nägga storspelade. Som när han räddade en straff i slutskedet av den första halvleken.

– Det kan vara ganska svårt ibland att leda med 3–0. "Gotte" får sina chanser, men då visar Isak vilken skicklig målvakt han är.

Drygt tio minuter efter paus kom ett nytt RIF-mål. Återigen med en Daniel i fokus, eller rättare sagt två när Daniel Karlsson spelade fram Rambin till 0–4.

Gottfridsbergs reducering skapade sedan aldrig någon nerv i det här mötet. Istället kunde RIF gå ifrån och vinna med 1–6. Och visst var Daniel Karlsson inblandad även i de här målen. I slutminuterna passade han på att spela fram Mohamed Ali till 1–5 – och också göra sitt tredje mål i matchen på övertid.

– Daniel är normalt sett en ganska utpräglad assistspelare och har spelat fram till mängder av mål den här säsongen. Nu gjorde han tre själv och det var såklart jättekul för honom, säger Mats Andersson.

De svartvita toppar nu tabellen, två pinnar före nya tvåan LSW.

I ett mycket starkt Rimforsa hyllas Isak Arvidsson Nägga, Daniel Karlsson och Sam Lenneman Söderberg lite extra.

I nästa omgång väntar Kindaderby, hemma mot Kisa BK.