Det lär smälla, VIF! • Tuff kamp väntar: "Mest vältränade laget"

De tuffa matcherna avlöser varandra för Vimmerby IF. På lördag kommer Nässjö FF till Arena Ceos. Tränaren Fredrik Falkevall är förberedd på en hård batalj. "Vi ska spänna bågen och försöka matcha dem".

Vimmerby IF hoppas på att få segerjubla igen, när Nässjö FF kommer på besök under lördagen.

Vimmerby IF hoppas på att få segerjubla igen, när Nässjö FF kommer på besök under lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-16 16:30

Det har inte varit en dans på rosor efter sommaruppehållet för VIF. I en jämn kamp borta mot Hemgårdarna inkasserade laget en 2–1-förlust och veckan efteråt föll de återigen, med 3–1 borta mot Haga.

Nu väntar första matchen på länge på Arena Ceos. Sett till motståndet kommer det dock bli en minst lika svår utmaning som i de tidigare matcherna.

Nässjö FF, seriens enda obesegrade lag, kommer på besök.

– De har inte förlorat en match, men har en liten underlig rad med sju segrar och sju oavgjorda matcher. Nässjö är väldigt starka och är kanske seriens mest vältränade lag. De tränar fyra gånger i veckan, och det är inget annat lag vad jag vet som gör det.

Nässjö har haft en förmåga att komma tillbaka i matcherna.

– I deras senaste match mot Myresjö/Vetlanda låg de under med 3–0 i halvtid och hämtade upp till 3–3. När vi mötte dem i våras spelade vi bra och ledde med 2–0, men sen kvitterade de och matchen slutade 2–2. Men vi vet hur de spelar. Är vi disciplinerade och gör det vi ska har vi alla chanser i världen att vinna, säger Falkevall.

Hur tänker ni inför en sån match mot ett fysiskt starkt lag? Ska ni försöka spela "deras spel", eller är det troligare att vinna på att spela annorlunda?

– Det man kanske måste vara extra noggrann med att vara vaken på om någon blir trött på planen, och ta ett byte snabbt. Men vi kommer spänna bågen och försöka matcha dem med vårt intensiva presspel. När vi lyckas med det är vi som bäst, och vi har spelare som passar för det spelet, svarar Falkevall och fortsätter:

– Sen gäller det att kanske ha en Plan B om det inte funkar. Jag kan ju inte byta ut elva spelare. Dessutom är inte samtliga spelare på bänken redo för ens 45 minuters spel. Så även om någon blir trött i halvtid kanske det inte är bättre att byta ut den spelaren.

VIF har haft det något struligt med skador och avstängningar i princip hela säsongen, så även den senaste tiden. Men Falkevall berättar att läget i alla fall börjar se betydligt ljusare ut.

– Under de första veckorna efter uppehållet har inte alla spelare varit i den formen vi önskar. Då är det extra jobbigt att möta de här tuffa lagen. Men det känns som vi börjar hitta tillbaka där vi var i våras. Vi har tränat på bra i några veckor och det ger resultat.

undefined
Fredrik Falkevall är förberedd på en tuff kamp, mot seriens kanske mest vältränade lag.

Simon Larsson är fortfarande inte återställd efter sin skada, och kommer inte spela i helgen. Ahmed Tarabeih kan vara aktuell för spel, efter hans frånvaro till följd av en blodpropp i vaden.

– Ahmed kan vara aktuell för ett kort inhopp, men han är ingen 90-minutersspelare än.

Även om VIF har två raka förluster är de i allra högsta grad fortfarande med i jakten på serieseger och kvalplats. Falkevall berömmer spelarnas reaktion på de senaste veckornas sämre resultat.

– Det har varit besviket, men inte uppgivet på något sätt. Det har mer varit: "Okej, vi fick stryk. Nu analyserar vi vad som hände och sen går vi vidare". Jag har inte känt av någon negativ stämning alls.

VIF-truppen:

Målvakter: Gustaf Johansson (ytterligare en målvakt tillkommer, men under samtalet med Falkevall var det inte bestämt).

Backar: Noah Zeylon Thoresson, Gustaf Stejdahl, Knut Gunnarsson, Albin Gustafsson, Theo Zeylon Thoresson.

Mittfältare: Haris Dreco, Oskar Stejdahl, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Theo Lundin.

Anfallare: Pontus Kägu Bragsjö, Joakim Storm, Rickard Thuresson, Selatin Shaljani, Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!