Det smällde rejält när HM IS föll: "Fantastisk match"

HM IS tog emot IFK Västervik under lördagen. Och det blev en rejäl holmgång, med tuffa dueller och tacklingar mest hela tiden. Topplaget gick till sist ut segrande med 2–0. "Taktiskt gör vi en fantastisk match", säger HM IS-tränaren Andreas Stejdahl.

HM IS föll hemma mot Västervik.

HM IS föll hemma mot Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-15 18:47

HM IS hade oddsen emot sig inför lördagens hemmamatch. Flera nyckelspelare saknades och IFK Västervik i toppen av division 5-tabellen gästade. Men det var en stark insats som HM IS bjöd på.

– Vilken match... Det här var den tuffaste matchen vi spelat i år. Det smällde rejält och det var en sån hetta. Vi hade många borta, men taktiskt gör vi en fantastisk match. Vi frustrerade dem och fick den verkligen dit vi ville, säger Andreas Stejdahl.

Men den stora disciplinen räckte inte till. Precis innan halvtidsvilan fick bortalaget Västervik in en boll, där det troligen borde varit frispark till HM IS efter att målvakten Hugo Petersson fått en rejäl smäll i samband med målet.

– Han spelade vidare men vi fick byta ut honom en kort period. Han hade rejält ont i revbenen.

Även duktige mittbacken Teodor Berggren fick utgå efter att han skadat nyckelbenet. Det var så illa att han fick åka mot sjukhuset för att kolla upp det.

I den andra halvleken fick sen Västervik in 2–0 i slutminuterna, vilket fastställde slutresultatet.

– Trots förlusten är vi så nöjda med hela laget. De krigar som tusan och vår matchplan var nästintill perfekt med tanke på motståndarnas kapacitet. Vi får exempelvis bort deras innermittfältare på ett mycket bra sätt, säger Stejdahl.

Trots laginsatsen erhåller Dennis Davidsson, FIlip Davidsson, William Waerme och Erik Stejdahl extra beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!