Återstarten börjar med ett hett derby: "Jag har tränat hårt"

1–0 slutade det senaste mötet mellan de två lagen. Då var det SK Lojal som fick fira efter att man lyckades slå DSK med en man mindre. Nu är det dags igen. Kommer Vena-laget fortsätta på vinnarspåret från senaste matchen eller blir det Djursdala som får smaka på en välbehövlig revansch? "Jag tror vi har stora möjligheter om vi håller oss till spelplanen", säger Djursdala SK:s anfallare Jihad Assaf, som har tränat hårt under sommaren inför återstarten.

Ett desperat läge för Djursdala SK som är i stort behov av poäng när femman drar igång. Då väntas ett hett derby mot Lojal.

Ett desperat läge för Djursdala SK som är i stort behov av poäng när femman drar igång. Då väntas ett hett derby mot Lojal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-07 19:00

Snart är det allvar – på riktigt! Division 5 drar igång på fredag och ett hett derby väntar mellan Lojal SK och Djursdala SK. Två lag som verkligen är i behov av poäng då uppgiften att säkra kontraktet i femman står på spel.

Hur ser läget ut för de båda lagen inför mötet då?

I Djursdala verkar det inte vara någon lugn och ro då spelarna själva har insett hur skarpt läget är, i alla fall deras anfallare Jihad Assaf.

– Jag har tränat hårt på min fritid för jag vet hur situationen ser ut och det krävs mer från mig och laget för att vi ska ta oss ut ifrån den här jobbiga sitsen vi är i, säger han.

Hur har du arbetat för att göra dig redo att hjälpa ditt lag på bästa möjliga sätt?

– Min tränare David Henriksson har hjälpt mig bygga ett träningsschema och rekommenderat mig vad jag behöver bli bättre på för att kunna tillföra så mycket som möjligt i laget. Han har hört av sig ett antal gånger under sommaruppehållet och stöttat mig.

Hur ska du och laget gå tillväga för att känna er nöjd efter fredagens derby?

– Haha, vinna såklart. Men ibland går det kanske inte alltid som man har tänkt sig. Eftersom vi inte har nått den nivån vi har velat i år så tycker jag att det viktigaste är att spelet ser bra ut, svarar Jihad Assaf.

Någon som säkert är minst lika taggad inför återstarten är Lojals Jetmir Shehi, som har noterats för 6 mål på 13 spelade matcher under vårsäsongen.

– Jag är absolut redo, säger han med en glad ton i rösten. Vi avslutade andra halvan av vårsäsongen ganska bra, speciellt i sista matchen mot Fågelfors där vi vann med 5–1.

Finns det någon spelare i Djursdala ni är extra vaksamma med?

– Simon Henriksson kanske. Han är duktig och jag tycker man märkte av han lite extra i förra matchen vi spelade mot de. Annars tycker jag hela deras trupp ser bra ut. Det är ett spelande lag som man måste vara försiktig med.

Hos er då? Finns det någon spelare du hade velat lyfta fram?

– Hela laget, haha. Men självklart blir det kul att se Filip Fungmark i den rödsvarta tröjan igen, svarar Jetmir Shehi.

undefined
Kommer Jetmir Shehi och SK Lojal lyckas upprepa vårsäsongens truimf mot DSK som slutade 1–0?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!