Discovery svarar på Stahre-kritik: "Känsligt ämne"

Förre Blåvitt-tränaren Mikael Stahre stod i studion när IFK Göteborg tog emot Malmö FF. Märkligt, tyckte Sebastian Eriksson. Nu svarar Discovery på kritiken. –Det är klart att IFK Göteborg är ett känsligt ämne med tanke på att det inte har gått så lång tid sedan han lämnade, säger Pär Andersson, fotbollschef på tv-bolaget.

Mikael Stahre är numera expert i Discovery.

Mikael Stahre är numera expert i Discovery.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-04-18 13:23

Efter IFK Göteborgs förlust mot Malmö FF (0–1) var Blåvittspelaren Sebastian Eriksson kritisk till att Mikael Stahre var expert i Discovery.

– Jag fick höra om det efter en stund. Då reflekterade jag lite över det nu snabbt efter matchen. När jag har tänkt på det... jag trodde inte att han skulle vara på våra matcher faktiskt. Men han verkar skita i det, sade Eriksson till Aftonbladet.

Svarar på kritiken

Sändande tv-bolaget Discovery tog in Stahre som expert kort efter att han hade fått sparken som tränare för "Blåvitt" i början av mars.

Pär Andersson, fotbollschef på Discovery, förstår Sebastian Erikssons frustration.

– Jag räknar med att "Micke" kan jobba med alla lag, precis som våra andra experter. Men sedan är det klart att IFK Göteborg är ett känsligt ämne med tanke på att det inte har gått så lång tid sedan han lämnade. Men man kan inte ha en expert som inte kan uttala sig om vissa lag och framför allt lag starka lag som IFK Göteborg i allsvenskan. Förr eller senare behövde Micke prata om Göteborg så vi tyckte att det var lika bra att riva plåstret efter några omgångar.

"Micke skötte sig väldigt bra"

TT: Kommer Mikael Stahre vara expert på fler IFK-matcher?

– Micke kom in så färsk så han har inte så långt schema. Han har inga inbokade Göteborg-matcher nu.

TT: Förstår du att det kan bli en konstig situation, så som Sebastian Eriksson påpekar?

– Jag förstår att spelarna tycker att det är konstigt. Vi gör det bästa vi kan för våra tittare och för sändningen. Det är inte alltid det går ihop med hur klubbar, tränare och spelare tycker om sändningarna. Jag tycker att Micke skötte sig väldigt bra och var väldigt proffsig i går. Han var tydlig från början med vad han inte kunde säga. Det finns så klart 100 andra saker om hans tid i "Blåvitt" som han kan säga men det är klart att han inte ska stå och säga det i första matchen, säger Pär Andersson.

Fakta: Discoverys tv-experter i herrallsvenskan

Alexander Axén

Den förre Örebrotränaren tog steget från tränarbänken till tv-studion när han började arbeta med de allsvenska sändningarna i C More 2018. Han skrev på för Discovery 2020.

Irma Helin Zibanejad

Lade ner spelarkarriären 2019. Helin gjorde rekordtidig debut i allsvenskan som 15-åring och har bland annat vunnit ett SM-guld med Linköping.

Anders Andersson

Efter tolv år i C More/TV4 lämnade Andersson 2021 för Discovery. Främsta anledningen till bytet är att han ville jobba med allsvenskan.

Nordin Gerzic

Trogen Örebro i princip hela karriären. Avslutade karriären i fjol efter att laget åkt ur allsvenskan.

Emelie Zaar Ölander

Valde att avsluta fotbollskarriären blott 22 år gammal. Ölander har tidigare sagt att det berodde på bristen på motivation.

Johan Arneng

Han vann SM-guld med Djurgården 2003 och 2005 samt cupguld med Stockholmsklubben 2004 och 2005. Arneng satt även i Djurgårdens styrelse mellan 2017 och 2020 då han lämnade för jobbet på Discovery.

Pär Hansson

Har spelat 326 matcher för Helsingborg och vann SM-guld 2011. Han har dessutom två cupguld. 2017 blev han nederländsk mästare med Feyenoord.

Mikael Stahre

Sparkades av IFK Göteborg i mars i år. Hans främsta meriter som tränare: SM-guld med AIK 2009, svensk cupmästare med AIK 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!