Kisa värvar – två nya spelare klara för klubben

Det har gått trögt resultatmässigt. Kanske kan två nyförvärv vara det som tänder en gnista i Kisa BK. Harry Zeweldi och Daud Dirie är klara för spel i KBK. "Båda är centrala mittfältare", säger tränaren Patrik Karlsson.

Kisa BK har fyllt på sin trupp inför lördagens match mot Lindö.

Kisa BK har fyllt på sin trupp inför lördagens match mot Lindö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-19 13:32

Kisa BK har en seger och fem förluster på de sex inledande matcherna. Senast blev det förlust med 3–1 mot serieledarna Adas, trots att man stod för en bra insats spelmässigt.

– Vi är det bättre laget i första halvlek men har tyvärr lite motflyt. Vi släpper in ett självmål och två straffar, som båda är tveksamt dömda. Men vi har stolpe ut och det är klart att det känns motigt, säger Patrik Karlsson, assisterande tränare i KBK.

Kisa BK har varit på jakt efter nyförvärv för att förstärka truppen. Nu har man hittat två nya spelare. Det handlar om 20-årige Harry Zeweldi och 26-årige Daud Dirie. 

– Båda är centrala mittfältare som ger oss fler möjligheter. Nu kan vi flytta runt lite i laget och kanske få upp några spelare. Det är framför allt i sista tredjedelen som vi haft lite problem, där vi haft svårt att skapa målchanser, säger Karlsson.

Av de två nyförvärven, så sticker Daud Dirie ut mest. Han har tidigare spelat i Åtvidaberg FF:s ungdomsorganisation och även gjort flera säsonger i AFK Linköping, i division 2 och 3.

– Han bor i Västerås men är från Linköping, så han kommer vara hemma en del nu framöver. Han är eventuellt med redan i morgon (läs lördag).

Karlsson syftar på matchen mellan Lindö FF och Kisa, på Fastighetsteknik Arena. Den matchen live-sänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 13:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!