Djup besvikelse i VIF: "Kände att vi skulle vinna"

Vimmerby IF försökte och försökte. Men Enebys kompakta försvar gick inte att bryta ner. Istället blev det förlust med 1–0 och andra raka poängtappet för VIF. "Det är väldigt onödigt", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Vild glädje hos Eneby efter att man lyckats knipa en seger i Vimmerby.

Vild glädje hos Eneby efter att man lyckats knipa en seger i Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-28 18:48

Premiären borta mot Tinnis såg ut att gå vägen för Vimmerby IF. Då, i matchens sista sekunder, utjämnade Tinnis och VIF fick bara en poäng med sig. Under söndagen hade man chansen att studsa tillbaka och ta säsongens första seger när Eneby kom på besök – men det blev bara värre. Eneby gjorde matchens enda mål och bevakade sin ledning hela vägen. 

– Det kändes riktigt bra inför matchen och alla var jäkligt taggade, men vi blev nog frustrerade över att vi inte lyckades komma förbi deras försvarsspel som var fruktansvärt bra, säger en besviken VIF-tränare i Mikael Rinaldo efter matchen.

Och jo, Enebys försvarsspel var kompakt, resolut och noggrannt. Vimmerby försökte spela sitt spel och komma runt, men gång på gång tog det stopp. Vimmerbys Mia Anspach var nära i den första halvleken, men fick se sitt skott räddas av Enebys mycket duktiga målvakt Ellen Bååth. Stina Kägo Bragsjö hade ett skott i stolpen, men nej. Det här var helt enkelt inte Vimmerbys match. 

Med knappa minuten kvar att spela av den första halvleken tappade VIF boll på mitten och gav Eneby ett två mot ett-läge. Det förvaltade man på bästa sätt och Linnéa Jaktfalk kunde enkelt rulla in ledningsmålet för gästerna.

– Vi försöker spela boll och har mest bollinnehav men förvaltar inte chanserna vi får. Inför andra halvlek snackade vi ihop oss och sa att vi skulle försöka komma runt på kanterna mer, säger Rinaldo.

Det gav knappast resultat. Eneby fick mer och mer energi ju längre matchen gick. Rinaldo hade dock ett ess i rockärmen – Nathalie Johansson på bänken. Hon slängdes in med 25 minuter kvar att spela och fick lite fart på anfallsspelet hos hemmalaget. 

I slutminuterna fick just Johansson ett läge men hindrades av Bååth i Enebymålet. Returen kom dock ut till Julia Wirsén som hade öppet mål, men hennes skott träffade fel och missade det öppna målet. Närmare än så kom aldrig VIF, utan Eneby kunde spela av matchen och brista ut i en vild glädje när domaren blåste slutsignalen. För deras del var det här den andra raka segern i division 2.

– Vi har pratat om att jobba för varandra och vi har precis prickat in det och vunnit två raka nu. Hatten av för alla tjejer, säger Enebys tränare Jimmy Pettersson när vi pratar med honom.

Han fortsätter:

– Vimmerby är ett bra lag och vi var förberedda på att ta kamp och försöka frustrera dem. Det lyckades vi med.

För VIF:s del är läget dock betydligt mörkare. En poäng på två matcher och med tanke på att det är enkelserie som gäller i år kan det nog bli tufft för VIF nu.

– Nu är det frustrerat och det är väldigt onödigt. Tjejerna är väldigt besvikna och stämningen är deppig. Vi kände att vi skulle vinna det här och det var också vad alla trodde, suckar Mikael Rinaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!