Det blev inget kärt återseende för Djurgården mot Shamrock Rovers. De tar bara med sig ett poäng hem till Sverige efter premiäromgången i Europa Conference League. –Stundtals är det bra men inte tillräckligt för att ta tre poäng, säger Haris Radetinac till Viaplay.

Djurgården kryssade i premiären av Europa Conference League mot Shamrock Rovers. Arkivbild.

Fotboll2022-09-08 23:10

När Djurgården premiärspelade i Europa Conference League-gruppspelet höjde förmodligen många på ögonbrynen över motståndet.

Stockholmslaget åkte nämligen till Irland för att möta Shamrock Rovers.

Men för den inbitne fotbollsälskaren är det också ett bekant motstånd.

För lite mer än tjugo år sedan möttes lagen i kvalet till dåvarande Uefacupen. Den gången var det klang och jubel då Djurgården besegrade Shamrock Rovers med 3–1. Den här gången blev det mållöst

Djurgården hade kommandot i den första halvleken och såg ut som det bättre laget. Men de riktigt farliga målchanserna uteblev.

– Vi börjar bra sedan tar de över. De hade bollen men var inte farliga i första halvlek alls. Men vi vårdar inte bollen som vi brukar, säger Haris Radetinac till Viaplay.

Ett ben ifrån

Halvlekens överlägset bästa målchans kom efter att Gustav Wikheim passat snett bakåt efter en hörnvariant till Besard Sabovic. 24-åringen testade lyckan från distans men avslutet landade på en uppoffrande försvarares ben. Målvakten såg helt överspelad ut så det hade sannerligen kunnat resultera i ett ledningsmål för Djurgården.

Den andra halvleken kom aldrig riktigt heller upp i nivå. Om något spelade Shamrock upp sig en aning och fick lite vind i sina segel.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valde därför att byta ut hela fyra spelare, bland dem kaptenen Magnus Eriksson.

Vasjutin räddare i nöden

Med tjugo minuter kvar att spela fick Aleksandr Vasjutin i Djurgårdenmålet bekänna färg ordentligt.

Inbytte Rasmus Schüller och Hjalmar Ekdal, med kaptensbindeln på armen, slarvade i försvarsspelet och gav Dylan Watts ett ypperligt läge att ge hemmalaget ledningen.

Men Vasjutin var snabbt ute och gjorde en fin räddning.

0–0 stod sig matchen ut och Djurgården får vända hem till Sverige med en poäng. Anmärkningsvärt är att Gent och Molde, de andra lagen i gruppen, också spelade 0–0.

– Vi kom hit för att vinna men samtidigt känns det inte som att vi kommer upp i nivå. Stundtals är det bra men inte tillräckligt för att ta tre poäng, säger Radetinac.

Nästa match för Djurgården i Conference League spelas nästa torsdag mot Molde på hemmaplan.