Djurgården överlägset – Finndell tvåmålsskytt

Hampus Finndell lät fötterna tala mot Varberg. Tvåmålsskytten satte första med yttersidan, andra på halvvolley i Djurgårdens 4–0-seger.

Hampus Finndell gjorde två av målen i Djurgårdens seger hemma mot Varberg.

Fotboll2022-05-29 17:09

På allsvenskans första tio matcher hittade han rätt vid ett tillfälle, i 4–0-segern hemma mot Sirius.

Så någon van målskytt är inte Djurgårdens Hampus Finndell.

Matchen mot Varberg gav en annan bild av mittfältaren.

21-åringen slog till två gånger om under den första halvleken, vilket grundlade segern för ett överlägset hemmalag.

– Jag tycker vi spelar bra. De faller hem lågt och ligger i en 5-5-uppställning och vi försöker hitta hål, och har lyckats några gånger, säger Finndell till Discovery+.

– Det känns väldigt tajmat där ute.

"Tränat på det"

En av spelarna som hittade rätt tajmning var just Hampus Finndell.

Med en smart löpning kom han rätt till Victor Edvardsens finurliga passning. En höger yttersida senare: 1–0 till Djurgården, efter tio minuter.

– Vi har tränat på det, jag brukar komma in på första stolpen och sedan passade Victor en bra passning. Jag hinner uppfatta att det är öppet mellan benen på målvakten – och får in den, säger han.

I 35:e ökade Finndell på ledningen. Han tog ner bollen på bröstet, drog till med vänstern och såg sedan bollen segla in i målvakten Fredrik Anderssons bortre hörn.

– Jag hinner ta ner den och funderar på vad jag ska göra med bollen. Jag ser att målvakten är ute och tjuvar lite, och så får jag en bra träff.

Varberg kom till Tele2 arena med en tydlig taktik: stanna i sina block.

Tränare Joakim Persson kompakta taktik innebar fem backar, fem mittfältare och fullt fokus på försvarsspel.

Särskilt lyckosamt var varken inte tanken eller utförandet – i stället gav de Djurgården möjlighet att rulla boll, vända spel och gång på gång hota i djupled.

Edvardsen missade straff

Efter hemmalagets första mål ändrade Persson till 5–4–1 – men även det blev misslyckat.

I stället fortsatte Djurgården att skapa chanser och 2–0-ledningen i halvtid kunde ha varit något mål mer med tanke på Victor Edvardsens straffmiss i 31:a minuten.

– Alla som kollar på matchen ser att det bara är ett lag på planen. Det är fan inte bra, säger Varbergs Oliver Stanisic till Discovery+.

– Vi tittar på när de spelar fotboll, vi är en del av åskådarna här på Tele2.

Varberg blev inte särskilt mycket bättre i andra halvlek.

I stället fortsatte Djurgården att göra mål: Rasmus Schüller satte 3–0 och inhopparen Joel Asoro gjorde 4–0.

– Ibland får man erkänna att vi inte räckte till. Vi mötte ett lag som var bättre på varje position och vi fick inte träff i det taktiska heller, säger Joakim Persson till Discovery+.