Djurgården räddade poäng på tilläggstid

Djurgården var illa ute efter två baklängesmål. Men när Varberg fick en utvisning strax efter paus räddade Stockholmslaget i alla fall en poäng – till slut, efter Haris Radetinacs kvittering till 2–2 på tilläggstid.

Djurgården var illa ute, men räddade till slut en poäng via 2–2 mot Varberg.

Fotboll2022-08-20 17:02

Djurgården har skaffat sig ett ypperligt läge i kvalet till Europe Conference League.

I allsvenskan, på Varbergs naturgräs på lördagen, blev det dock betydligt tuffare – trots att Varberg tvingades spela halva matchen med en spelare mindre på planen.

Redan efter drygt tio minuter kom den första kallduschen.

Varberg fick några chanser på sig i ett och samma anfall, bland annat ett skott som Djurgårdsbacken Marcus Danielson räddade på mållinjen.

Returen gick dock perfekt ut till nyförvärvet Filipe Sissé, som gjorde 1–0 från nära håll.

Den unge portugisen har provtränat med Varberg under sommaren och skrev nyligen på ett kontrakt över 2026. Debutmålet i allsvenskan fick dock ett trist efterspel för 21-åringen, som drog på sig ett gult kort strax därefter.

Den andra halvleken hade sedan knappt hunnit börja innan Sissé med en feltajmad tackling drog på sig ett gult kort till och blev utvisad.

Det gav Djurgården lite gratishjälp att kämpa sig in i matchen igen.

"Tåfjutt" funkade

Men det dröjde till på tilläggstid innan poängen räddades, genom inbytte Haris Radetinac.

Djurgården hade särskilt inledningsvis svårt att etablera sitt anfallsspel, men spelade sakta men säkert upp sig efter Varbergs ledningsmål – då kom nästa kalldusch.

Mitt i Djurgårdens press kontrade Varberg och efter ett fint väggspel mellan Ismet Lushaku och Alexander Johansson gjorde Johansson 2–0 med några minuter kvar till pausvilan – med en "tåfjutt".

– Det funkar på denna nivån också, sade Johansson till Discovery+ i halvtid.

Men utvisningen – och ett byte i paus – gav Djurgården nytt hopp. Besard Sabovic hade bara varit på planen i fem minuter när han avslutade ett Djurgårdsanfall med ett skott som innebar 1–2.

Ville flytta

Djurgården är mitt i kvalet till Europa Conference League och ville helst slippa åka till Varberg den här helgen.

Svenska fotbollförbundet avslog dock Stockholmsklubbens ansöka om att flytta matchen till den 1 september. I stället flyttades matchen bara en dag – från söndagen till lördagen.

Det täta schemat gjorde att Djurgården, som slog Apoel med hela 3—0 i onsdags, vilade en del spelare inför returmötet på Cypern på tisdag.

Flera av dem, bland andra Haris Radetinac, fick dock komma in i andra halvlek när Djurgården jagade kvittering.

Varberg slog i från sig gång på gång och målvakten Fredrik Andersson storspelade.

Men till slut fick laget nöja sig med bara en poäng efter Radetinacs 2–2-kvittering på tilläggstid.