Djurgården slog Malmö FF – obesegrade hemma

Djurgården är fortfarande obesegrad på hemmaplan i allsvenskan i år. Malmö FF, som jagade serieledningen, besegrades med 2–0. –En oerhört bra insats av hela laget, säger Elias Andersson.

Djurgårdens Oskar Fallenius firar sitt allra första allsvenska mål, mot Malmö FF.

Fotboll2023-07-17 21:09

Det blev nionde raka matchen utan förlust för Djurgården som senast kammade noll var just på Tele2 arena den 14 maj, men då som bortalag mot Hammarby. För Malmö FF blev det andra förlusten i följd.

Hemmalaget hade hoppats på att kunna ställa upp med nyförvärven Musa Gurbanli och Felix Vá, men spelarna hann inte få arbetstillstånd.

Malmö FF kunde dock ställa upp med sitt nyförvärv, hemvändaren Pontus Jansson. Han gick in i startelvan och fick 75 minuter på plan i sin första match från start för MFF sedan 2014.

– Det är kul att vara hemma och kul att spela fotboll igen, sade Jansson i halvtidsintervjun i Discovery+.

Första målet

Det var Malmö FF:s match sett till bollinnehavet, men flest och hetast chanser hade Djurgården, framför allt genom ett snabbt omställningsspel.

1–0 kom redan i den tionde minuten då Oliver Berg slog inlägget från kortsideslinjen som Oskar Fallenius bara hade att sätta foten på. Det var Fallenius allra första mål i allsvenskan.

– Såklart skitkul att få sitt första mål, det har jag längtat efter, sade han till Discovery+.

I andra halvlek nickade Djurgårdens Haris Radetinac ihop med MFF:s Joseph Ceasay. Båda kunde spela vidare, men Ceasay behövde senare bytas ut.

Bästa slutet

Den 37-årige Radetinac kunde efter en omställning och egen vandring genom straffområdet skjuta 2–0 till Djurgården. Målet kom i den 81:a minuten.

Före matchen tackade Djurgården av Elias Andersson som gjorde sin sista match före flytten till Lech Poznan i Polen.

– Det kunde inte ha blivit ett bättre slut. Det var en oerhört bra insats av hela laget idag, sade Andersson i tv-intervjun efter matchen.

I och med segern får Djurgården häng på de tre topplagen Elfsborg, Häcken och Malmö FF – är nu fyra poäng bakom MFF.