Djurgården tog fjärde raka: "Vi är formsäkra"

Efter fyra raka förluster har Djurgården en vinstsvit på fyra matcher i damallsvenskan. I regnet på Stockholms stadion besegrades Umeå med 3–0. –Det är riktigt skönt, vi är formsäkra nu, säger Stinalisa Johansson till Viaplay.

Djurgårdens Stinalisa Johansson kramas om efter 3–0-målet mot Umeå.

Fotboll2022-05-11 20:34

Från den tunga inledningen av fotbollssäsongen med fyra raka förluster har Djurgården vänt trenden med besked.

I och med fjärde raka segern, över nykomlingen Umeå, klättrade Djurgården en placering, till åttonde plats i den haltande tabellen.

Amerikanskan Hayley Dowd inledde målskyttet i den 20:e minuten då hon i övre hörnet av straffområdet skruvade in bollen vid den bortre stolpen. Det var Dowds femte mål i vår.

– Det var kanske det snyggaste. Jag är bara glad att det blev mål, sade Dowd i pausvilan till Viaplay.

Mål nummer två var ett självmål.

På tilläggstid kunde talangen Stinalisa Johansson göra ett liknande mål som Dowd då hon lurade bort en back och sedan sköt ett skruvat skott som letade sig in vid den bortre stolpen.

Johansson var inte helt nöjd med lagets spel i första halvlek, men medger att med segrarna har man fått ett bra självförtroende.

– När man är inne i flowet får man in målen. Det spelar roll för vinsten, att vi känner att vi kan vinna. Vi är effektiva och gör mål på chanserna, säger hon.

Vittsjö besegrade en annan nykomling, IFK Kalmar, med 1–0. Clara Markstedt gjorde matchens enda mål i den 16:e minuten då hon kom fram i djupled och sedan lobbade bollen i mål.

Vittsjö klev upp två placeringar till sjätte plats på 13 poäng, samma poäng som trean Piteå, men med en match mer spelad.