Djurgården upp i topp när publiken återvände

En tveksamt dömd straff banade vägen för Djurgården när Örebro gästade efter EM-uppehållet. Gästerna mäktade inte med att resa sig – och "Blåränderna" tog över serieledningen från Malmö i publikens återkomst.

Djurgårdens Aslak Fonn Witry gjorde 1-0 på straff.

Fotboll2021-07-05 21:04

– I dag såg det bra ut och det är det vi får ta med oss, säger tränaren Kim Bergstrand till Discovery.

Djurgårdspubliken välkomnades tillbaka till Tele2 Arena när Djurgården tog emot Örebro hemma i Stockholm, vilket bland annat var Kalle Holmbergs första hemmamatch för Djurgården inför större publik sedan han anslöt inför förra säsongen.

Och visst bjöd Holmberg och Djurgården 7 133 personer stora publiken på en seger i återkomsten.

Inte orolig

Efter matchen berättade tränaren Kim Bergstrand att han aldrig var orolig.

– Jag tycker vi hade mer oro i deras straffområde, så nej, det tycker jag inte, säger han till Discovery.

Inledningsvis var det mycket Djurgården och efter 14 minuter kunde norrmannen Aslak Fonn Witry ge laget ledningen från straffpunkten. Edward Chilufya blev frispelad i djupled, men vräktes omkull av Örebromålvakten Bobby Allain, till synes strax utanför straffområdet, men domare Granit Maqedonci tvekade inte utan blåste straff.

– Första 30 minuterna är bland det bättre vi gjort på väldigt länge så det är vi väldigt nöjd med, säger Bergstrand.

"Såg bra ut"

Efter 43 minuter bombade David Seger ett kanonskott i ribban från långt håll, men närmare kom inte Örebro innan halvtidsvilan.

I stället kunde Magnus Eriksson göra 2–0 för Djurgården, framspelad av av Kalle Holmberg, drygt 20 minuter in i den andra halvleken.

Inhopparen Emmanuel Banda fastställde sedan slutresultatet till 3–0 strax före slutsignalen.

– Det är inte allt som är klockrent. Det gäller att få ännu fler spelare i bra form så vi tål lite skador också, men i dag såg det bra ut och det är det vi får ta med oss, säger Kim Bergstrand.