Djurgården utslaget när Danielson såg rött

Ett redan knepigt läge blev inte enklare när Djurgården fick Marcus Danielson utvisad. Europaäventyret tog slut i och med 0–3-förlusten hemma mot Lech Poznan. –Det är tungt, alltså, säger lagkaptenen Magnus Eriksson.

Marcus Danielson visades ut mot Lech Poznan.

Fotboll2023-03-16 20:41

Efter 0–2-nederlaget i förra veckans match i Polen var Djurgården, med Oliver Berg sjuk och Victor Edvardsen avstängd, i behov av en toppinsats för att få spela kvartsfinal i Europa Conference League.

Hemmafansen såg till att skapa ett maffigt tryck på läktarna, men nere på Tele2 arenas konstgräs var Lech Poznan tidigt närmast att spräcka nollan. Mikael Ishak, gästernas svenske anfallsstjärna, prickade utsidan av stolpen i tionde minuten.

Djurgården fick lite mer att säga till om i slutet av första halvlek, men så kom det röda kortet som gjorde uppförsbacken ännu brantare med några minuter till paus.

Rött efter granskning

Lech Poznan fick ett gratisanfall tack vare Magnus Erikssons felpassning och det slutade med att Marcus Danielson såg sig tvungen att kapa en motståndarspelare precis utanför straffområdet. Kroatiske domaren Duje Strukan visade gult kort, men ändrade sig till rött efter VAR-granskning.

– Det är tungt, alltså. Jag är den första som räcker upp handen, det är en otroligt dålig passning och jag sätter "Mackan" i ett tufft läge. Det är rött kort och det är klart att det är tufft efter det, säger Magnus Eriksson till Viaplay.

Med bara tio djurgårdare på planen inledde Lech Poznan andra halvlek med två nya ramträffar, men bollen ville inte in. Inte förrän i 77:e minuten, när inhopparen Filip Marchwinski sköt 1–0 efter att Djurgården inte fått låna bollen på mer än en och en halv minut.

En annan inhoppare, Nika Kvekveskiri, satte 2–0 när klockan hade passerat 90 minuter. Michal Skoras spädde på med 3–0, vilket gav 5–0 totalt i dubbelmötet.

Lite väl stora siffror, även om Lech Poznan var det klart bättre laget sett över de två åttondelsfinalerna. Nu blir man det första polska klubblaget i en Europakvartsfinal sedan 1996.