Djurgårdens derbyhjälte: "Vi behövde det här"

Djurgården lämnade den damallsvenska kvalplatsen efter 2–1 i bottenderbyt mot Brommapojkarna. Då njöt matchvinnaren Tove Almqvist. –Otroligt skönt, vi behövde det här mer än någonsin, säger hon till Viaplay.

Djurgårdens Tove Almqvist (till vänster) blev matchhjälte mot BP.

Fotboll2023-06-05 21:21

Almqvist slog till med ungefär kvarten kvar. Hennes distansskott från högerkanten lurade BP-målvakten Nichole Persson, som fick se bollen dyka in i målnätet bakom henne.

– I dag satt det extra fint att vinna tre poäng, säger Almqvist efter 2–1-målet som gav tre viktiga poäng till Djurgården.

Stinalisa Johansson nickade in Djurgårdens ledningsmål redan i den femte minuten. BP:s kvittering dröjde till 70:e minuten, när inhopparen Saga Swedman var på hugget i straffområdet. Tungt för Djurgården som tidigare hade träffat stolpen i jakten på 2–0.

Sedan såg Tove Almqvist till att det ändå blev en efterlängtad seger för bortalaget på Grimsta. Djurgården, som inte hade vunnit sedan mitten av april, står numera på tio poäng och lämnar över kvalplatsen till Örebro.

BP är kvar på sex poäng och nedflyttningsplats.