Djurgårdens målexplosion sänkte Kalmar

Tre mål inom loppet av elva minuter. Sedan var det ridå ner för IFK Kalmar. –Vi visar att vi kan göra mål på flera olika sätt, säger Djurgårdens Tilde Lindwall till Viaplay efter 4–0-segern.

Djurgårdens Stinalisa Johansson och Tove Almqvist efter 4–0-segern mot IFK Kalmar.

Fotboll2022-06-01 20:58

Det tog bara sju minuter innan Kalmars målvakt Aubrei Corder fick kapitulera för första gången.

StinaLisa Johansson mötte Lindwalls inlägg perfekt i boxen och skickade elegant in 1–0 på volley – rätt upp i nättaket.

Fyra minuter senare vek Hayley Dowd inåt i banan innan hon avslutade med högern, ett avslut som letade sig intill Corders högra stolpe.

Och målexplosionen fortsatte.

I 19:e matchminuten löpte Tove Almqvist till höger och fick en passning från Lindwall, Almqvist hittade samma hörn som Dowd och det var 3–0 till hemmalaget.

– Jag tycker vi gör en helt okej första halvlek, vi har väldigt mycket boll och lyckas etablera många farliga målchanser och gör tre mål. Det är tre olika mål, vi visar att vi kan göra mål på flera olika sätt, vilket är väldigt effektivt, säger Lindwall till Viaplay i halvtid.

Matchen avgjord efter första 45, men i andra halvleks absolut sista spark skrev Lova Lundin slutresultatet till 4–0.

– Jag tycker vi spelar jättefin fotboll i första halvlek, en av de bättre halvlekar vi gjort i år. Superbra halvlek, säger Djurgårdens Sara Olai.

Djurgården och Kalmar var de första lagen ut i den tolfte omgången av damallsvenskan. Djurgården är sjua i tabellen, Kalmar elva.