Sagan fick ett abrupt slut för Djursdala

Djursdala SK:s framgångssaga som nykomlingar i fyran tog slut i lördagens hemmamatch mot Tranås. Slutet blev abrupt då gästerna dominerade och gjorde mål på det mesta. Efter 5–1 i halvtid föll DSK med 7–2.

Tranås körde över Djursdala redan i första halvlek.

Fotboll2022-05-14 14:46

– Vi har varit beredda på att första förlusten kan komma. Att den gjorde det mot Tranås var ingen överraskning. De gjorde det riktigt bra i första halvlek och visade att de nog är seriens bästa lag, sa David Henriksson.

Med lite tur så kunde hemmalaget hållit kampen vid liv lite längre. Simon Henriksson jobbade sig tidigt till en gratischans, men fick inte till lobben. Istället kom 1–0 efter en dubbelhörna för Tranås i sjunde minuten där man hittade rätt med ett distansskott. Minuten senare small det igen bakom Oskar Eriksson i målet efter ett välplacerat avslut.

undefined
Simon Henriksson Djursdala SK

När 3–0 var ett faktum i den 14:e minuten förstod nog de flesta att kampen på Dalavallen var över i praktiken.

Simon Henriksson skapade visserligen lite liv med sin reducering till 3–1, men innan halvleken var över stod det 5–1 på tavlan.

I vanliga fall är Markus Ahl och Christian Simonsson lagets giganter på mittfältet. Deras frånvaro var minst sagt påtaglig mot Tranås.

– De hade absolut behövts i en sådan här match, men vi är inställda på att spelare kan saknas till och från och har goda ersättare i truppen.

undefined
David Henriksson och Michael Milton Djursdala SK

Andra halvlek blev mer avslagen då Tranås gjorde lite byten och hemmalaget kom in mer i spelet. Simon Lennartsson reducerade till 5–2 innan gästerna gick ifrån och vann med 7–2 till slut.

– I andra gjorde vi det bra, sa Henriksson som framhöll unga duon Fabian Borén och Oliver Eriksson.