DSK fick revansch på Tuna: "Inte många fötter fel"

När lagen möttes i cupen vann Tuna med 1-0. I lördagens träningmatch fick istället Djursdala segerjubla efter 3–1. "Kul och moralhöjande", säger David Henriksson, tränare i DSK.

Anton Palmérs Djursdala besegrade Martin Carlsson och hans Tuna.

Anton Palmérs Djursdala besegrade Martin Carlsson och hans Tuna.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-03-23 13:08

I samband med en hörna fick rutinerade Johan Lundin in bollen i nät och gav Tuna ledningen, drygt en kvart in i den första halvleken.

I andra halvlek var det däremot bara Djursdala som fick måljubla, tre gånger om dessutom. Anton Palmér kvitterade, Simon Henriksson sköt in ledningsmålet och Simon Lennartsson gjorde 3-1, som även blev slutresultatet. 

Det var självklart en belåten DSK-tränare efter vändningen: 

– Väldigt kul och moralhöjande. Vi kommer ut ganska starkt i första halvleken och sätter pressen bra. Men det är ett skickligt lag vi möter och de skapar chanser. I andra tar vi tag i det och sätter inte många fötter fel, säger David Henriksson och fortsätter: 

– Vi har att bra tålamod i andra halvleken, vilket saknades i första. Jag är jättestolt över insatsen. 

Henriksson lyfter fram hela kollektivet, men försvarsklippan Albin Isaksson, slitvargarna Anton Palmér och Max Karlsson på innermittfältet samt kantspringaren Ludvig Lundqvist tilldelas extra beröm. 

Av förklarliga skäl var inte Tuna-tränaren Lasse Gustavsson lika nöjd med sitt lags insats. 

– Fotboll spelas åt båda hållen. Vi är rätt så bra offensivt, framförallt i första halvlek. I andra är vi alldeles för loja i hemjobbet och återerövringen. Vi har tillräckligt med chanser för att göra fyra, fem mål till framåt, men då måste någon vara på plats och smälla dit dem.

Målvakten Tobias Thuresson erhåller beröm från Gustavsson. Det gör även ytterbacken Amed "Jano" Maslem för sitt hårda jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om