Djursdala förlorade mot jumbon: "De ville mer än oss"

Djursdala SK blir allt mer indragna i bottenstriden i division 4. På tisdagskvällen tappade man en ledning och fick åka hem med noll poäng från bortamötet med Örserum. "Det känns som att det sätter sig i huvudet... Vi blir skakiga till slut", suckar tränaren David Henriksson.

Här har precis Örserum gjort 1-0 mot Djursdala. De gulsvarta fick till slut också jubla åt tre poäng.

Här har precis Örserum gjort 1-0 mot Djursdala. De gulsvarta fick till slut också jubla åt tre poäng.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-28 21:22

På förhand gavs Djursdala SK goda chanser till poäng borta mot Örserums IK, som inför matchen låg sist i division 4-serien. 

Några DSK-poäng skulle det däremot inte bli. Trots en vändning i andra halvlek så kunde Örserum till slut ta hem matchen med 4–2, till David Henrikssons stora besvikelse. 

– Örserum låg sist och det märktes att de ville mer än oss. De hade bättre inställning, summerar Djursdalas tränare, som även var besviken på sig själv.

– Jag ville prova en ny taktik i den första halvleken och jag trodde att den skulle fungera. Tanken var att vi skulle forcera och gå för det framåt. Men nej, vi hade inte ett skott på mål då. Vi var inte heller riktigt påkopplade.

Hemmalaget gjorde första halvlekens enda mål men fick se Isack Thuresson kvittera i upptakten av den andra halvleken. Thuresson var för övrigt tillbaka i DSK igen efter en tids skadefrånvaro. 

Kort därefter var vändningen fullbordad, när Markus Ahl tryckte in en frispark från långt håll. DSK hade då gått över till ett rakare spel och en 4–4–2-uppställning.

– Vi försökte spelare enklare och det blev också lättare. Tyvärr så tappar vi energi efter vårt ledningsmål, istället för att få energi, menar David Henriksson. 

undefined
Markus Ahl, till vänster, gjorde ett snyggt frisparksmål för Djursdala. Det räckte dock inte hela vägen.

Örserum ville inte vara sämre utan såg till att vända på steken till sin fördel. Luften gick efter det ur gästerna. 

– Det känns som att det sätter sig i huvudet... Vi blir skakiga till slut, suckar DSK-tränaren och fortsätter:

– Vi försöker ändå spela oss fram men tyvärr tar det stopp. Jag har inte nycklarna för att lösa det. 

Henriksson ville inte lyfta fram någon spelare i sitt lag. 

Här är Sportens spelarbetyg från matchen: 

3 stjärnor: Markus Ahl

Var som vanligt väldigt bra och täckte stora ytor. Såg också ut att kunna leda laget till poäng, när han pangade in ett ledningsmål på frispark i den andra halvleken.

2 stjärnor: Björn Stridh

Backen agerade lugnt och tryggt och var en av lagets främsta, framför allt i den andra halvleken. Varken han eller DSK orkade dock stå emot i den andra halvleken.

1 stjärna: Alexander Sandberg

Vann många dueller och visade styrka i huvud- och försvarsspelet. Stack ut i den första halvleken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!