Djursdala SK minns och sörjer sponsorn Lill-Babs

I dag slutade ett av artist-Sveriges varmaste och mest älskade hjärtan att slå. Hos Djursdala SK ägnar man sponsorn från förr, Barbro Lill-Babs Svensson, en extra tanke.

Nöjesprofilen Niels Kvistborg överlämnar matchstället med Lill-Babs logotype på till Djursdala SK:s sektionsordförande Jan-Erik Svensson.

Nöjesprofilen Niels Kvistborg överlämnar matchstället med Lill-Babs logotype på till Djursdala SK:s sektionsordförande Jan-Erik Svensson.

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2018-04-03 18:15

Året var 1978. In till ”Janne på banken” (Jan-Erik Svensson, dåvarande ordförande för fotbollssektionen i Djursdala SK) kliver nöjesprofilen Niels Kvistborg och berättar att han har fixat sponsring till division fem-klubben – av Lill-Babs...

Sponsorsamarbetet var ett faktum och hennes logotyp trycktes på det nya matchstället.

– Vi var det enda laget i hela Sverige som hade Lill-Babs på ryggen. Det handlade inte om några stora pengar. Snarare om inga pengar alls. Det var mest en kul grej, berättar Jan-Erik Svensson stolt.

Och samarbetet mellan artisten och klubben blev uppmärksammat överallt - dels i media men framför allt på och kring de fotbollsplaner där Djursdala SK spelade.

– En fantastisk sommarkväll i början av juni 1979 besegrade vi BK Jenny på bortaplan med 3-0. Jag gjorde för övrigt två mål och Leif-Gunnar Svensson ett. Efter den matchen drog Håkan Larsson till med rubriken ”Lill-Babs lag bättre än Jennys” i Västerviks-Tidningen.

– Sedan minns jag att Rolf Lindqvist i Ankarsrum hade Lill-Babs som idol och ville ha min tröja, men på den tiden bytte ju inte storlagen tröjor efter matcherna, skrattar Jan-Erik Svensson.

Sponsorsamarbetet mellan Lill-Babs och Djursdala SK höll i några år, men Jan-Erik tror inte att det finns någon av de vackra och unika tröjorna kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!