Djursdala starkast i derbyt – tog över serieledningen

Djursdala SK har allt i egna händer inför den sista omgången i division 5 nästa vecka. Det läget har man skaffat sig efter en stark derbyseger borta mot Södra Vi IF. "Det blev mycket kamp och mycket dueller, precis som man hade förväntat sig", säger DSK-tränaren Torbjörn Allvin uddamålssegern (1–2).

Södra Vi och Djursdala gjorde upp i ett toppderby på Ulfveskog på söndagen.

Södra Vi och Djursdala gjorde upp i ett toppderby på Ulfveskog på söndagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-03 19:20

Ni som hängt med i snacket inför söndagens oerhört heta derby mellan Södra Vi IF och Djursdala SK vet vad som stod på spel. SVIF kom in till mötet som serieledare, medan DSK skuggade bakom som serietvåa. 

En seger för något av lagen hade inneburit ett stort steg mot spel i division 4 nästa säsong. Det blev gästerna som tog det steget, tack vare 1–2 på Ulfveskog. 

– Det är en mycket skön seger. Nu har vi allt i egna händer, säger DSK-tränaren Tobjörn Allvin. 

SVIF-tränaren Pierre Brorsson var av förståeliga skäl inte lika glad. 

– Nej, det är tungt. Det kunde gått åt vilket håll som helst, säger han. 

Själva matchen var inte någon som kommer gå till historien som den mest välspelade. Det dröjde drygt 40 minuter tills första målet föll. Och det var Simon Henriksson som petade in det för gästande Djursdala. 

Efter paus kvitterade SVIF genom Elias Karlsson. 

– En märklig situation. Linjedomaren vinkade för offside, men huvuddomaren viftade avvärjande. Det blev förvirrat och han kunde bara rinna igenom och göra 1–1, säger Torbjörn Allvin. 

Matchen stod och vägde efter det. Med kvarten kvar dök Isack Thuresson upp på rätt plats vid rätt tillfälle och knoppade in segermålet för DSK med huvudet. 

– Det är faktiskt den tredje matchen i rad som vi avgör med ett nickmål. Det var ett fint anfall, säger DSK-tränaren. 

– Matchen präglades av mycket kamp och mycket dueller, precis som man hade förväntat sig. Lagen tog ut varandra, fortsätter han. 

Det ska sägas att SVIF hade flera bra lägen under matchen. Även efter DSK:s ledningsmål i den andra halvleken hade man en kanonchans där målvakten Andreas Brodin gjorde en mycket fin räddning för bortalaget. 

– Vi skapar flera chanser och det kunde verkligen slutat hur som helst. Men det är bara att gratulera Djursdala, säger Pierre Brorsson, som berömde hela SVIF-laget för insatsen.

Mittbacksparet Albin Isaksson och Daniel Gustafsson var bäst i Djursdala, där hela laget ändå fick beröm. 

I och med segern har Djursdala säkrat minst en kvalplats. I den sista omgången möter man HM IS på hemmaplan. En seger där och seriesegern är i hamn. SVIF möter i sin tur SK Lojal på bortaplan och säkrar minst en kvalplats vid seger.

Ricky Gustafsson fick ett friläge tidigt för Djursdala.
Ricky Gustafsson fick ett friläge tidigt för Djursdala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!