Djursdala vände underläge till seger mot Målilla

Två seriekonkurrenter i division 5 drabbade samman på torsdagskvällen. Målilla GoIF och Djursdala SK spelade säsongens första träningsmatch, där DSK vände på ett 2–0-underläge till seger i den andra halvleken (2–4).

Det blev målrikt mellan Målilla GoIF och Djursdala SK.

Fotboll2021-06-03 20:51

Det var perfekta förutsättningar för fotboll i Målilla på torsdagen. Hemmalaget fick också en bra start på matchen mot Djursdala.

GoIF-nyförvärvet Martin Johansson hittade rätt och gav sitt lag ledningen efter knappa halvtimmen spelad. Han spelade sedan fram ett annat nyförvärv – Filip Lagergren – i den 46:e minuten och hemmalaget utökade sin ledning.

Men vändningen skulle komma. Djursdala och Simon Lennartsson hittade en snabb reducering bara två minuter senare och Ricky Gustafsson tryckte in kvitteringen i den 67:e minuten. Och DSK släppte inte på trycket. Ett självmål av Målilla innebar 2–3, innan Isack Thuresson satte det fjärde, tio minuter från slutet.

– Målilla var bättre än oss spelmässigt i den första halvleken, men vi låg rätt i positionerna. I andra spelar vi riktigt bra och har flera fina anfall. Det märktes att grabbarna var spelsugna, säger Djursdalas tränare Torbjörn Allvin.

Hans tränarkollega i Målilla, Johan Hägg, sa så här efter matchen:

– Vi är nöjda med första halvlek, framför allt. Alla spelare ska ha beröm för den halvleken.