"Djursdalaspöket" vill täppa till igen: "Brukar gå bra"

Vi har en fullspäckad fredag framför oss, med en hel del intressanta division 5-matcher som spelas. Vad sägs bland annat om Djursdala mot Storebro, Boston mot Hultsfred och Södra Vi mot topplaget IFK Oskarshamn?

Fredrik Stöberg har utvecklats till lite av en skräckmotståndare för Djursdala SK. Ska han hålla nollan för sitt Storebro IF igen mot DSK?

Fredrik Stöberg har utvecklats till lite av en skräckmotståndare för Djursdala SK. Ska han hålla nollan för sitt Storebro IF igen mot DSK?

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-20 20:00

Fotbollsmatcherna duggar tätt och snart har vi avverkat nästan halva säsongen. På fredag spelas massvis av matcher i olika divisioner, där vi hittar de mest intressanta i division 5.

På Dalavallen är det kommunderby, när Djursdala SK gästas av Storebro IF. I Storebro finns en viss målvakt vid namn Fredrik Ströberg, som blivit en form av "Boogeyman" för DSK. De två senaste säsongerna har han stått emot allt på Dalavallen och hållit nollan när Storebro vunnit med 1–0. 

– Jo, det brukar gå rätt bra, skrattar Ströberg innan han fortsätter:

– Det kanske beror på att man tänder till lite extra då det är ett derby. Man får hoppas att det blir något liknande den här gången också. 

Han har en god känsla inför matchen.

– Vi höjde oss rejält i den senaste matchen mot Stjärnan, trots att det blev förlust (2–0). Vi kommer också med fullt manskap till Djursdala och går för seger. Sen är det också extra speciellt med tanke på att det är enkelserie.

Ett annat intressant möte i samma serie är BK Boston mot Hultsfreds FK. Boston är i stort behov av en seger i bottenstriden, samtidigt som HFK har fyra spelare avstängda till den här matchen. 

undefined
Krister Borgh, tränare i HFK, har en del bekymmer inför Bostonmatchen. Fyra spelare i hans lag är avstängda.

Södra Vi IF åker till Oskarshamn för att möta IFK. Ska SVIF slåss om seriesegern kan det här mycket väl vara sista chansen att haka på. IFK Oskarshamn var favorittippade inför säsongen och är obesegrade hittills. 

Topplaget SK Lojal spelar också på fredag, när Fårbo FF kommer på besök. Lojal är, likt IFK Oskarshamn, obesegrade hittills och har tio poäng efter fyra matcher. Matchen kommer däremot att spelas i Hultsfred på Knektavallen, då gräset på Ekensved i Vena är i för dåligt skick. 

Målilla GoIF, som har vind i seglen efter segern mot Boston senast, möter IFK Österbymo hemma på Idrottsparken. 

Om vi skiftar fokus till Östergötland och division 5 där, så hittar vi ett Kisa BK som är i form. Två segrar på de två inledande matcherna bådar gott. På fredag kväll gästas man av Björsäters SK, som inlett säsongen med en seger och två förluster. Under torsdagen presenterade KBK ett nyförvärv i form av Mahamed Hirsi, som har meriter från spel i Åtvidaberg FF:s U19 och Assyriska IF Norrköping.

undefined
Kisa BK möter Björsäter på hemmaplan. Ska man ta sin tredje raka seger?

Som sagt, det är en händelserik fredagkväll som väntar. Kika in på www.vimmerbytidning.se för att läsa om matcherna efter slutsignalen!

BK Boston är i behov av en seger.
BK Boston är i behov av en seger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!