Stéphanie Frappart har tidigare dömt herrmatcher i bland annat Champions League och i den franska högstaligan. Och i förra veckan var hon som första kvinna fjärdedomare i ett herr-VM när Polen och Mexiko möttes.
Nu blir fransyskan historisk som första kvinna att vara huvuddomare i ett fotbolls-VM för herrar.
38-åringen, som 2021 blev första kvinna att döma en VM-kvalmatch för herrar då hon höll i pipan i mötet mellan Nederländerna och Lettland, kommer att döma torsdagens avgörande gruppspelsmatch mellan Costa Rica och Tyskland. Vid sin sida har hon två andra kvinnliga domare, brasilianskan Neuza Back och mexikanskan Karen Díaz Medina. Och i VAR-rummet kommer amerikanskan Kathryn Nesbitt vara offsidedomare.
Att bryta ny mark är något Frappart är van vid.
– Jag var den första kvinnliga domaren i Frankrike, den första i Europa. Alltid den första. Jag vet hur jag ska hantera det, sade hon till The Athletic inför Qatar-VM.
"Otroligt kompetent"
Tidigare svenske proffsdomaren Jonas Eriksson, som är expert i SVT:s VM-studio, tror att hon kommer att lösa den historiska uppgiften utan några som helst problem.
– Jag är övertygad om att hon kommer att ta möjligheten. Hon är en otroligt kompetent domare. Hon skulle inte ha dömt regelbundet i Ligue 1 om hon inte hade klass och kompetens, säger han till TT.
Eriksson, som under sin aktiva karriär från 2002 till 2018 dömde allt från Champions League till EM- och VM-slutspel, har stött på Frappart vid flera tillfällen. Och han delar beskrivningen av henne som lågmäld, karismatisk och diplomatisk.
– Plus att hon har sett mycket fotboll i sina dagar, det märks på henne. Jag tycker att det är en jätteviktig egenskap hos domare – att man har sett fotboll och känner igen en match, vet vad som händer, man förstår taktiken. Att läsa av spelet och ha spelförståelse. Jag tycker att hon har alla de delarna, säger han.
Tränar hårdare
Dessutom tränar hon hårdare än de flesta herrdomarna.
– Man ska veta att fystesterna är exakt samma för män och kvinnor som vill döma på den här nivån, det vill säga man gör ingen skillnad på hur långt eller snabbt man ska springa som kvinna respektive man.
– Det innebär att för att hon ska uppnå dessa krav så måste hon träna hårdare än männen.
Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har kritiserats hårt både inför VM och under mästerskapet i Qatar, bland annat för förbudet av de regnbågsfärgade lagkaptensbindlarna.
Tror inte på fler VM-matcher
Jonas Eriksson tror dock inte att det spelat in i beslutet att ge Stéphanie Frappart ansvaret som huvuddomare i torsdagens möte.
– Att man tar ut en kvinnlig domare för att tvätta sitt eget skitiga varumärke – det varken tror eller hoppas jag är fallet, säger han.
Däremot ser Eriksson det som föga troligt att fransyskan får fler matcher som huvuddomare i det här mästerskapet.
– Jag hoppas att hon får det, men det tror jag inte, säger han och fortsätter:
– Alla domare som har fått två matcher hittills är för mig de som är mest aktuella att få döma i slutspelet. Sedan ska man veta att Fifa är extremt politiskt när det gäller uttagningar. Stéphanie Frappart kommer från Europa, en kontinent som har nio eller tio andra domare representerade i VM. Det innebär att de ligger före henne, överlägset till och med, när det kommer till erfarenhet, rankning och meriter.