Dominant insats av Gullringen – slog jumbon

Örserums IK på bortaplan. Det blev en munsbit för Gullringens GoIF. "Det viktigaste var att vi inte släppte in mål", säger den spelande tränaren Karlo Goranci efter 5–0-segern.

Gullringens GoIF satte fem bollar borta mot Örserum.

Gullringens GoIF satte fem bollar borta mot Örserum.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-22 21:51

Gullringens GoIF hade inga som helst problem med att städa av tabelljumbon Örserums IK borta på Örensvallen. Efter en stark första halvlek kunde gulsvart kontrollera hem matchen och till slut vinna med klara 5–0.

– Vi startade lite trevande. Det var en liten plan med tjockt gräs, så bollen fastnade lite, säger Karlo Goranci i Gullringen.

Han själv gjorde gästernas första mål, efter drygt 15 minuter. Ett par minuter efteråt fyllde Ricky Gustafsson på med 2–0 och 3–0 innan paus. 

– Man ser varför Örserum är ett bottenlag. Efter vårt mål så kan vi göra en del till och skapar mycket. Vi är klart bättre, spelar bra med fin variation och lyckas också få utdelning, menar den spelande tränaren. 

Victor Okeji fick också göra sitt första mål för klubben, när han satte fyran i början av andra halvlek. Jesper Wärnehall blev matchen sista målskytt i slutminuterna. 

– Andra halvlek blev väldigt tempofattig och vi kontrollerade hem det. Det var knappt någon publik där och allt var bara tyst, haha. Vi kände oss aldrig riktigt hotade.

Vilka som skulle få ta med sig tre poäng var inget att snacka om.

– Det var viktigt att vinna. Vi gör det vi ska och vinner komfortabelt. Det viktigaste var att vi inte släppte in mål, samtidigt som vi fick göra en del framåt.

Karlo Goranci lyfte fram hela laget.

– Ja, alla gör en stabil och bra insats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!