Dominant VFF vann igen

11:e augusti. Det var datumet Västerviks FF senast lämnade en match utan att ha vunnit. På lördagen skickade man undan jumbon Trekanten oförskämt enkelt med 4-0.

Foto:

Fotboll2017-09-16 16:27

Och om det inte vore för VFF-spelarnas missar kunde resultatet utan vidare ha varit det dubbla. VFF var etta, tvåa och trea på varje boll i nästan hela matchen. Tränaren Magnus Fält summerade:
– Vi var bättre på varje position. Vi har ett bra driv och i andra halvlek var alla närvarande och delaktiga.

I slutskedet av den första halvleken, efter att man inlett lite trevande (men spelförande) på den regntunga Bökensvedmattan, kom ytterligare en mindre dipp. VFF har tidigare under säsongen varit defensivt sårbara under slutskedet av halvlekarna. Hemmamatchen mot Trekanten var inget undantag – gästernas första – och i stort sett enda – målchans var ett lurigt högerskott som Björn Söderström parerade. Räddningen innebar att VFF, efter dubbla mål från Kliton Bakiu, hade ett tvåmålsöverläge med sig in i pausen.
– Vi skällde inte, men vi nämnde det. Att alla inte var riktigt med i matchen. Det fick effekt i andra, menar Fält.
Som precis i upptakten av halvleken fick se Petter Olovsson skjuta över från nära håll, Tobias Bertilsson majestätbuffla sig fram till en möjlighet och Kliton Bakiu hattrickskjuta in trean – läckert framspelad av just Bertilsson.
– Han ser riktigt bra ut nu. Det ser man på träningarna, han brinner för det här laget och jag gläds med att han fick göra tre mål, säger Magnus Fält.

Huvudpersonen själv vidarebefordrar berömmet till sina lagkamrater.
– Hela laget har höjt sig mycket nu under hösten och med den fart vi har på kanterna är det ganska lätt att spela forward. Vi är stabila.
Hur ser du på serieavslutningen?
– Vi får se till att göra vårt, alltså vinna de två matcher som är kvar. Det är allt vi kan göra.

Inbytte Faiz Benatallah smekte in kronan på verket när han i den 70:e minuten borrade in en frispark i bortre hörnet. Ynglingen förklarar:
– Jimmy (Svensson) stod bredvid för att de andra skulle tro att han skulle skjuta, men vi hade sagt innan att jag skulle ta den. Jag har tagit frisparkar i b-laget tidigare och visste var jag skulle lägga den.

Hemmalaget hade fler anledningar att jubla när man tagit sig upp till omklädningsrummet. Serieledarna Glömminge fick bara med sig en poäng från Stjärnanmötet och jagande Smedby klev på en mina i hemmamatchen mot Kalmar Södra (0-3).

Resultaten gör att VFF, med två omgångar kvar, har en poäng upp till Glömminge och sex poäng ner till Smedby under kvalstrecket.
– Vi fortsätter jobba för varandra och är kompakta som lag. Vi har gett oss ett bra utgångsläge och de andra lagen måste vara riktigt bra för att slå oss nu, avslutar Magnus Fält.

Fakta och plusbetyg:

Västerviks FF - Trekanten 4-0 (2-0)

Målen: 1-0 (20) Kliton Bakiu, 2-0 (27) Kliton Bakiu, 3-0 (58) Kliton Bakiu, 4-0 (70) Faiz Benatallah

Heta chanser utöver målen: 9-1

Hörnor: 9-2

Plusbetyg, VFF:

Björn Söderström +++

Tobias Palm +++

Johan Lundin +++

Fredrik Lindhe +++

Magnus Eriksson +++

Frithiof Djerf ++++

Tobias Bertilsson ++++

Petter Olovsson ++

Christopher Sjöblad ++

Jimmy Svensson +++

Kliton Bakiu +++++

Inhoppare:

Calle Sjögren ++

Faiz Benatallah +++

Love Bertilsson spelade för kort tid för att betygsättas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!