Dovin tränade inte – kan missa cupfinalen

Hammarby tar ett sent beslut om Oliver Dovin spelar cupfinalen mot Malmö FF. Målvakten tränade inte på onsdagen. –Han fick en smäll mot Norrköping senast och stannade i gymmet, säger tränaren Martí Cifuentes.

Hammarbys målvakt Oliver Dovin tränade inte inför cupfinalen. Beslut om han spelar tas timmarna innan finalen mot Malmö FF på Tele2 arena. Arkivbild.

Hammarbys målvakt Oliver Dovin tränade inte inför cupfinalen. Beslut om han spelar tas timmarna innan finalen mot Malmö FF på Tele2 arena. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-05-25 13:26

Medan resten av truppen tränade på matcharenan Tele2 var Dovin, uttagen i U21-landslaget till EM-kvalen mot Luxemburg och Italien, kvar på träningsanläggningen i Årsta.

Cifuentes kunde inte – eller ville inte – ge ett rakt besked om Dovin spelar mot Malmö på torsdag eftermiddag.

– Vi tar ett beslut i morgon, säger han på presskonferensen.

Anses inte Dovin spelduglig får Davor Blazevic kliva in när Hammarby ska försvara fjolårets cupseger och gå för klubbens tredje titel genom tiderna.

Positivt besked för Bajen: Anfallaren Gustav Ludwigson är i träning igen och aktuell för finalen. Han missade söndagens 3–0-seger mot IFK Norrköping.

– Vi samlar hela truppen på arenan och sedan tar vi ett beslut om vilka som spelar, säger Martí Cifuentes.

Cupfinalen på Tele2 arena har avspark 15.00, är sedan länge slutsåld och lockar nära 30 000 åskådare. I potten ligger mer än en titel för Hammarby. Seger ger spel i Europa Conference League i sommar.

– Ett viktigt mål för oss, så klart. Det är en fantastisk möjlighet för oss och vi tar oss an den positivt. Det är inte svårt att motivera spelarna inför en sån här match.

– Skulle vi inte vinna kommer vi att vara lite ledsna på fredag, men vår hunger kommer att vara kvar under resten av säsongen, säger Cifuentes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!