Draget – skickade ut en spion: "Är farliga framåt"

Ruda IF, Överums IK eller Storebro IF. Ett av lagen kommer spela division 5 nästa säsong. Övriga ser ut att få hålla till i "sexan". För Storebros del inleds kvalspelet på lördag. "Vi ska göra allt för att vinna mot Överum", säger tränaren Peter Magnusson.

Peter Magnusson är tränare i Storebro IF. I helgen inleds deras kvalspel, där man ska försöka hålla sig kvar i division 5.

Peter Magnusson är tränare i Storebro IF. I helgen inleds deras kvalspel, där man ska försöka hålla sig kvar i division 5.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-07 17:00

Med ett par omgångar kvar att spela i serien stod det klart att de Storebro IF skulle få kvala för att hålla sig kvar i division fem.

På lördag spelar man sin första match, hemma mot Överums IK. Ett Överum som förlorade sin inledande kvalmatch mot Ruda (0–4).

SIF-tränaren Peter Magnusson har koll på motståndet. Storebro hade en "spion" ute på Tallåsvallen förra helgen, när Ruda och Överum möttes.

– Haha, ja. Jag hade tyvärr inte möjlighet att vara där själv, så vi skickade ut en spion, berättar han.

Vad kan du säga om Överum?

– Ett offensivt lag som är farliga framåt med snabba forwards och yttrar. De har även en stark centrallinje.

Det är fortsatt oklart huruvida det bara är gruppsegraren som får spela i division 5 nästa säsong. I nuläget ser det ut som det.

– Ja, vi fortsätter jobba utifrån den tesen. Målet är att vinna mot Överum direkt, givetvis, säger Magnusson.

Nästa helg spelas den sista matchen i gruppen, mellan Ruda och Storebro. Den kan alltså bli helt avgörande, beroende på hur det går på lördag.

– Vi vill inte börja blicka mot den matchen än, utan nu är det fullt fokus på Överum. Vi går in med öppna sinnen och vet förutsättningarna, så vi ska göra vårt bästa. Kval är kval och det är roligt. Det blir ännu roligare när man vinner, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!