Dramatiskt slut när VIBK vann: "Mest lättnad"

Det var nog en och annan i Vimmerby IBK som hade hjärtat i halsgropen under fredagens avslutning i bortamatchen mot Jönköping U. VIBK hade en 9–4-ledning – men fick se Jönköping äta ikapp fyra mål mot slutet. "Det var nervöst, men nu känner man lättnad", säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson efter det som blev en 9–8-seger.

Elias Travtjenko och Vimmerby IBK hade all anledning att glädjas efter bortamatchen mot Jönköping U.

Elias Travtjenko och Vimmerby IBK hade all anledning att glädjas efter bortamatchen mot Jönköping U.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-02 22:42

Vimmerby IBK stod för en fin insats överlag i fredagens bortamatch mot Jönköping U. En bit in i den tredje perioden tryckte VIBK gasen i botten och gick upp till en femmåls-ledning. Där och då såg allt ut att gå bortalagets väg. 

– Vi gör det jäkligt bra, tycker tränaren Alexander Pettersson och fortsätter:

– Själva matchen är ganska jämn spelmässigt. I tidigare matcher har vi haft lite för bråttom när vi själva haft bollen, men i dag (läs fredag) så hade vi lite mer kyla och tålamod. Det är nog vår bästa bortamatch hittills den här säsongen på så sätt. 

Ändå blev det högdramatiskt mot slutet. Med fem-sex minuter kvar tog hemmalaget time out och plockade sedan ut målvakten. Då började det rassla på. Det som tidigare varit 4–9 till VIBK:s fördel blev plötsligt 5–9, 6–9, 7–9... och 8–9. Det sista målet kom med mer än en minut kvar att spela. 

– Vi blev lite fega och låga, samtidigt som Jönköping var duktiga i sex mot fem-spelet. De får dessutom spela sex mot fyra där när de gör 5–9, menar VIBK-tränaren, som ändå fick se sitt lag hålla ut. 

– "Bobby" (Patrik Karlsson, målvakt) spelade en avgörande roll där på slutet med avgörande räddningar. Sen gör grabbarna det bra och visar offervilja. 

Vad känner man efter en sån seger?

– Mer en form av lättnad, med tanke på hur tajt det blev på slutet. Det är mer lättnad än glädje efter slutsignal. Mot slutet var det nervöst, haha. I morgon kan jag kanske glädjas av spelet, även om åtta insläppta mål är lite för mycket för att man ska vara helt nöjd. Men jag klagar inte över tre poäng, det är det viktigaste. 

Betyg:

3 stjärnor: John Pettersson

Tungan på vågen för VIBK. Jobbade hårt i defensiven och visade kyla när han väl hade bollen. Stod för fem poäng totalt och spelade givetvis en avgörande roll i segern.

2 stjärnor: Karl Hjelmland

Stabil och rejäl där bak. Tog även mycket offensiva initiativ och bidrog hela tiden med energi.

1 stjärna: Adam Olofsson

Backen fick beröm för sin insats, som var en av hans bättre för den här säsongen. Spelar moget, enkelt och säkert. Bidrar också framåt, vilket gör att laget får snurr på anfallsspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!