Så gick det för de lokala lagen i "femman"

Fem lokala division 5-lag spelade under söndagseftermiddagen. Här följer en genomgång från deras matcher.

Oscar Karlssons Hultsfred FK avgjorde hemma mot HM IS i den 91:a minuten.

Oscar Karlssons Hultsfred FK avgjorde hemma mot HM IS i den 91:a minuten.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-12 18:42

Djursdala SK–Målilla GoIF 6–0

Målilla har det fortsatt oerhört tungt. Djursdala spände musklerna och körde över de rödvita med hela 6–0. 

– Vi möter det bästa Djursdala jag har sett på sju-åtta år. Det var inget att snacka om. Vi har svårt att resa oss efter deras mål och även om vi gör en bra första halvlek defensivt så rinner det iväg lite i andra. Vi är inte tillräckligt vältränade och får göra många byten, säger Målillas tränare Johan Hägg. 

DSK-tränaren Torbjörn Allvin var av förklarliga skäl nöjd med sitt lag. 

– En riktigt bra laginsats. Vi dominerar från första minut, även om det dröjer med utdelningen. Jag är jättenöjd med spelet. Alla ska ha beröm, säger Allvin.

Christian Simonsson och Isack Thuresson gjorde två mål vardera. Daniel Gustafsson och Simon Henriksson gjort ett var.

Dennis Adolfsson fick beröm i Målilla. 

Hultsfreds FK–HM IS 2–1

Sebasthian Svensson frälste HFK i slutminuterna. Samme Svensson var också den som gav laget ledningen 23 minuter in i den första halvleken. Teodor Berggren kvitterade för HM IS i den 73:e – men alla de tre poängen stannade i HFK efter kalabalik på slutet. Hultsfred fick en straff i den 88:e minuten och missade den. På returen kapades en HFK-spelare och laget fick ytterligare en straff. Då klev Svensson fram och satte den.

– Vi är bättre än HM IS i den första halvleken. Sen tar de över, även om vi har lägen att punktera matchen. Men straffarna vi får är solklara, så det var skönt att få en sån seger, säger Krister Borgh, tränare för Hultsfred.

Karlo Goranci, tränare för gästerna, var oerhört besviken efter det sena tappet.

– Det känns så surt... Vi ger bort straffarna till Hultsfred – och det är solklara straffar, så det var inget att snacka om. Sista 30 minuterna har vi ett massivt tryck och skapar flera lägen. En poäng hade varit viktig här, men istället blir det noll. Jag känner bara besvikelse just nu, säger han.

Tvåmålsskytten Svensson var klart bäst i HFK. Gustav Stejdahl fick beröm i HM IS.

SK Lojal–Bäckseda IF 1–3

Lojal dras in i bottenstriden. Hemmalaget tog förvisso ledningen efter en kvart genom Kastriot Jashari och lyckades bevaka den till den 35:e minuten. Då fick Bäckseda en straff och 1–1 var ett faktum. Med en halvtimme kvar att spela gjorde gästerna 1–2 och fyllde även på till 1–3 knappt tio minuter senare. 

Sporten har sökt Lojal-tränaren Viktor Gimolli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!