Dramatisk upplösning på Hornpokalen: "Riktigt kul final"

En sen kvittering följd av straffar. Det bjöds det på i finalen av Hornpokalen i lördags som Rimforsa IF tog hem mot Horn/Hycklinge IF. "Även att vi fick ge oss var det en riktigt kul och sevärd final", sa Horns tränare Dennis Isaksson.

Kevin Gaines gjorde flera mål för Rimforsa när de tog hem Hornpokalen.

Kevin Gaines gjorde flera mål för Rimforsa när de tog hem Hornpokalen.

Foto: Privat

Fotboll2024-07-14 14:21

Horn/Hycklinge IF lyckades få till en pokalturnering. Arrangörsklubben inledde med seger i sin semifinal mot Slätmon med övertygande 6–0. Arvid Westerling gjorde hela fyra av målen och Juan Felix Chang samt Markus Oscarsson Johansson gjorde övriga.

I den andra semifinalen var Rimforsa starkast mot Djursdala. 5–0 slutade matchen efter att RIF fått in ett tidigt ledningsmål och sedan gjort 2–0 precis innan halvtid. Målskyttar för RIF var Khalid Adan Haji 2, Kevin Gaines 2 och Leonard Jonsson Möller.

Ett regnoväder drog in över Stångåvallen under lördagseftermiddagen och gjorde det väldigt svårspelat när det var dags för final.

– Det var inte läge för något skönspel direkt utan det var mer kämpa och slita som gällde. Jag måste ändå säga att gräsmattan höll ihop väldigt bra med tanke på hur mycket regn som kom, sa Rimforsas ledare Henrik Persson.

Han fick se sitt lag ta ledningen i första halvlek genom Khalid Adan Haji. I andra kom Horn tillbaka starkt och vände till 2–1 efter två mål av Samuel Lindell. RIF gav sig inte utan lyckades kvittera till 2–2 i slutminuterna genom 

– Sedan kändes det som att vi hade övertaget inför straffavgörandet. Khalid Adan Haji, Kevin Gaines och Leonard Jonsson Möller gjorde mål på samtliga våra tre, medan Horn missade en. Det var kul att vinna pokalen med RIF. Vi har bara varit med en gång tidigare och det var på 1980-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!