Djursdala vinnare i derbyt – efter stor dramatik

Djursdala vann det prestigefyllda derbyt mot Södra Vi med 2-1. I slutminuterna fick hemmalaget Södra Vi ett mål bortdömt. "Jag tycker ett oavgjort resultat skulle vara mer rättvist, säger Södra Vis huvudtränare Michael Elmér.

Djursdala vann derbyt mot Södra Vi.

Djursdala vann derbyt mot Södra Vi.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-25 20:24

Simon Henriksson blev stor hjälte för sitt Djursdala när han satte dit det avgörande 2-1-målet. Det bjöds på stor dramatik på slutet när Södra Vi fick in en boll men domaren dömde boll till Djursdala och sedan kunde gästerna få fira tre viktiga poäng.

Hur känns den här segern?

– Jävligt god. Det var välbehövligt och nu kan vi titta uppåt i tabellen. Det gäller att vi fortsätter att vara ödmjuka och jobbar på, säger Djursdalas huvudtränare David Henriksson.

Det var David Henrikssons gäng som tog ledningen genom Alex Karlsson i den 25:e spelminuten. Hemmalaget Södra Vi svarade bara några minuter senare med en kvitteringsboll genom Robin Hammar. 

– Det är inget dåligt fotbollslag vi möter, säger Henriksson.

Men efter att Simon Henriksson placerade snyggt in 2-1-bollen och ett Djursdala som kunde hålla undan när Södra Vi tryckte på – kunde målskytten Alex Karlsson få åka hem till Kalmar med en seger i bagaget.

– Det känns så jäkla skönt. Det är en stor match och Djursdala betyder mycket. Det kändes lite halvknackigt i början men jag kom in och sedan blev det perfekt när jag fick göra mål. Jag skulle bara gjort en snyggare målgest, säger Alex Karlsson.

Hur ska du fira den här segern?

– Nu ska jag åka hem till Kalmar och sedan ska jag gå ut. Det blir bra, avslutar Karlsson som skyndade sig till bilen.

Förlust med 1-2 sved ordentligt för Södra Vi och huvudtränare Michael Elmér. Det var inga glada miner i omklädningsrummet efteråt när man var väldigt nära att rädda en poäng.

– Jag tycker att oavgjort hade varit mer rättvisare. Men jag tänker inte gnälla, de var mer effektivare än oss och vi bränner för många målchanser. Såklart det svider då det är ett derby och det är viktiga poäng som står på spel. Vi får låta detta sjunka in och sedan ta med oss de positiva sakerna, säger Elmér.

– Om man jämför med senaste matchen mot IFK Västervik (förlust med 1-4) så tycker jag att vi håller oss bättre till vår gameplan. Det finns saker att hämta efter den här matchen. 

Tre stjärnor i derbyt mellan Södra Vi och Djursdala:

Södra Vi: Anton Brorsson, Robin Hammar och Pontus Holm

Djursdala: Herman Lybech, Albin Isaksson och Jakob Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!