Dramatiskt derby avgjordes efter straff: "En ren stöld"

Tätt, jämnt och dramatiskt. Det heta derbyt mellan Storebro IF och Hultsfreds FK blev en rafflande tillställning som kunde ha slutat precis hur som helst. "Vi ska vara jätteglada att vi vann den här matchen", sa Storebros tränarpar Anton Palmér och Andreas Edman efter 1–0-segern.

Hampus Carlsson klappas om efter att slagit in den matchavgörande straffen för Storebro mot Hultsfred.

Fotboll2021-07-06 21:51

Och jo, det är bara att hålla med. Storebro fick kämpa med näbbar och klor för att hålla undan för ett poängjagande HFK.

Avgörandet kom faktiskt redan i matchinledningen, då de grönvita fick straff sedan Nader Alsafadi kom för sent in i en situation och fällde framstormande Anton Palmér. Palmér fick sedan lämna planen efter att ha fått en smäll på axeln.

Unge Hampus Carlsson klev fram och smällde säkert in straffen.

– Det kändes bra att slå straffen och deras målvakt (Alsafadi) gick tidigt, sa Hampus.

Första halvlek var annars Hultsfreds. Gästerna hade ett klart övertag och visade upp ett rörligt och bra spel.

– Ja, de var bra. HFK var kreativa, modiga och pigga, berömde nämnde Palmér Hultsfreds insats.

De orangeklädda skapade också en mängd halvchanser första 45 och drösvis med hörnor.

– Jag är besviken att vi inte lyckades bättre på våra fasta situationer. Där brukar vi vara bättre, sa den besvikne HFK-tränaren Krister Borgh.

Strax innan halvtidsvilan fick Gustav Föghner sitt andra gula kort i matchen och visades ut. Från sidan hårt dömt.

– Jag tycker inte alls att det var rätt. Det känns inte bra, sa HFK-mittfältaren och suckade.

Hemmalaget styrde sedan första 15-20 minuterna efter paus och kontrollerade spelet. Storebro hade också under den här perioden flera bra omställningar, som borde ha resulterat i en bättre slutprodukt. Närmast nätrassel var Viktor Ström som prickade ena stolpen efter frispark.

Sedan hände något. Hultsfred fick ny energi och trots en man spelare mindre på planen var de det klart bättre laget andra halvan av andra halvlek.

– Vi är väldigt missnöjda med hur vi slutförde matchen. Vi slutade spelade och blev ängsliga. Vi ska vara mycket glada att vi lyckades vinna, säger Palmér och Edman.

Med dryga kvarten kvar fick Hultsfred ett gyllene läge att kvittera, men Sebastian Strömbom bommade straffsparken.

Derbyt slutade 1–0.

– Jag tycker att det var ren stöld. Vi var klart bättre än Storebro, men det gäller att göra mål och det gjorde inte vi, säger Krister Borgh.

I Storebro var hela backlinjen bra tillsammans med hårt jobbande David Nilsson på mittfältet. I HFK var Simon Tuvesson duktig, liksom Oskar Karlsson, Amir Tresnjic, Ali Kohestani och Sebastian Strömbom.

Här gör Fredrik Ströberg en av flera bra räddningar mot Hultsfred.