Dråplig miss när Häcken förlorade: "Det är mitt fel"

Från tvåmålsskytt och matchhjälte till syndabock. Häckens Even Hovland sparkade hål i luften och Phil Ofosu-Ayeh sköt segern till Halmstad. 0–1-förlusten innebär att Häcken tappar mark mot Malmö FF i den allsvenska tabelltoppen. –Det är mitt fel att vi förlorar, säger Hovland.

Halmstadsjubel efter 1–0 av Phil Ofosu-Ayeh under söndagens match i allsvenskan mellan Halmstad och Häcken på Örjans Vall i Halmstad.

Fotboll2023-05-07 19:38

Medan MFF stormar fram genom de fotbollsallsvenska premiärmånaderna – på söndagen kom sjunde segern av sju möjliga – verkar de regerande mästarna i Häcken i alla fall inte helt omöjliga att ha att göra med.

Borta mot Halmstad kom andra förlusten för säsongen efter en dråplig försvarsmiss i den 17:e minuten.

I onsdags hade Even Hovland en kanonkväll när han stod för två av Häckens mål i 4–1-segern mot Djurgården.

Mot Halmstad var det hans miss som låg bakom Halmstads matchavgörande 1–0-mål.

Oväntad studs

En studsande boll gick mot Hovland vid det egna straffområdet. Norrmannen skulle bara rensa undan, men träffade bara luft.

– Jag ska rensa, men så studsar den lite extra. Den studsade mer än den borde, men det är för dåligt för mig. Det är mitt fel i dag att vi förlorar. Det tar jag på mig, säger Hovland till Discovery+.

Den chansen missade inte Phil Ofosu-Ayeh som kallt rundade Peter Abrahamsson i Häckenmålet och petade in 1–0 till hemmalaget.

Det räckte hela vägen till nykomlingens tredje seger för säsongen. Tidigare har HBK besegrat både Djurgården och AIK hemma på Örjans vall.

Dålig gräsmatta

För Häcken innebär förlusten att man kan tappa andraplatsen på måndag. Laget från Hisingen är sex poäng bakom serieledande Malmö och bara två före trean Elfsborg, som på måndagen möter Sirius.

– Vi är besvikna och levererar inte tillräckligt bra i dag, säger Even Hovland.

Örjans valls gräsmatta gjorde det inte lättare, fortsätter han:

– Det studsar och sprätter i alla riktningar, planen är stenhård. Det är svårt att spela fotboll här. Vi lyfter oss och trycker på i andra halvlek, men vi skapar inte tillräckligt mycket. Vi är besvikna. Det är ett steg bakåt jämfört med förra matchen.