Tarabeih klar för spel i VIF: "Bästa beskedet"

Det har varit många turer kring Ahmed Tarabeihs vara eller icke vara i Vimmerby IF till kommande säsong. "Nu har vi fått ett positivt svar att han stannar. Det var det bästa beskedet vi kunde få i det här läget", säger David Lindgren som är verksamhetsansvarig i VIF.

Ahmed Tarabeih blir kvar i Vimmerby IF och kommer bli en viktig kugge i laget med sin fart på högerkanten.

Ahmed Tarabeih blir kvar i Vimmerby IF och kommer bli en viktig kugge i laget med sin fart på högerkanten.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-13 15:15

Det har varit många turer kring Vimmerby IF:s succéspelare Ahmed Tarabeih på sistone. Efter säsongens slut kom besked att han flyttar till Luleå och att han funderade på att spela fotboll där kommande säsong. I veckan fick dock David Lindgren beskedet han drömt om. Tarabeih har bestämt sig för att spela vidare med VIF i division 3.

– Det känns väldigt bra att en så nyttig och fartfylld spelare blir kvar. Ahmed gjorde det riktigt bra förra säsongen för oss och är extra viktig i och med att han kan användas på flera positioner. Både som ytterback och ytterforward, säger Lindgren och tycker att lagbygget till kommande säsong börjar klarna alltmer.

– Med Ahmed i truppen står vi bättre rustade. Vi kommer att testa några spelare till de kommande veckorna och skulle möjligen behöva få in en eller två spelare ytterligare. Vi är bara i januari än så det finns gott om tid att jobba med det.

I måndags drog försäsongen igång på allvar för VIF som kör fyra pass i veckan. Det står även klart att första träningsmatchen blir mot Nässjö borta den 18:e februari.

– Vi har tio träningsmatcher inbokade för A- och B-laget fram till mitten av april. Sedan ska vi även på ett gemensamt träningsläger med damlaget till Bosön i mitten av mars. Det är stimulerande miljö idrottsmässigt och vi kommer passa på att göra en del fystester då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!