Drömdebut för Haaland – dubbla mål i Citys seger

Ny liga – samma Erling Haaland. I Premier League-debuten för Manchester City gjorde norrmannen båda målen i 2–0-segern mot West Ham.

Erling Haaland gjorde två mål i sin Premier League-debut för Manchester City.

Fotboll2022-08-07 19:25

2019 lämnade Haaland Molde och norsk fotboll för österrikiska Red Bull Salzburg.

I Österrike blev det 29 mål på 27 matcher.

Ett år senare, 2020, tog 22-åringen klivet till Borussia Dortmund.

Facit under tiden i Tyskland? 86 mål – på 89 matcher.

Erling Haaland kan göra mål, särskilt förvånad var nog därför ingen över hur norrmannens Premier League-debut för nya klubben Manchester City slutade.

Haaland tog plats i startelvan och spräckte nollan från straffpunkten i bortamötet med West Ham.

22-åringen ordnade själv straffen som han sedan förvaltade på bästa tänkbara sätt: 1–0 City.

Första 45 på London Stadium bjöd inte på någon sprudlande tillställning men publiken fick åtminstone se ytterligare ett mål i andra halvlek.

Inte från West Ham, från Haaland, så klart.

Kevin De Bruyne serverade norrmannen med en utsökt passning i djupled, en passning som Haaland hann först till innan han vinklade in 2–0 i det bortre hörnet.

Haaland blev sedan utbytt med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid och fick sedan från bänken se City kontrollera matchen och vinna med 2–0.

Erling Haalands kontrakt med Manchester City sträcker sig till och med sommaren 2027.