Drömdebut för Pittas– räddade poäng för AIK

Det blev en drömdebut för den cypriotiske skyttekungen Ioannis Pittas i AIK-tröjan. I mötet mot Kalmar räddade anfallaren AIK från att tappa viktiga poäng när han kvitterade till 1–1. –Vi har fantastiska fans och jag är glad att kunna göra dem glada, sade Pittas.

AIK:s Ioannis Pittas.

Fotboll2023-08-06 17:20

Under söndagseftermiddagen reste AIK till Småland för att ta sig an Kalmar FF och i Stockholmslagets startelva fanns nyförvärvet Ioannis Pittas, som värvades från Apollon Limasson.

Och i ett regnigt Kalmar började det bra för AIK, som hade två farliga målchanser redan i början av första halvlek.

Men i 31:a matchminuten slog Kalmar till genom Simon Skrabb och tog ledningen med 1–0. Det är femte målet på säsongen för Skrabb.

"Jag var jättearg"

I början av den andra halvleken tände Kalmarklacken pyroteknik och röd rök började välla in över AIK:s straffområde. Matchen blåstes av och flera Kalmarspelare var framme till supportrarna.

– Jag var jättearg faktiskt, det måste jag säga. Jag gick ut och skrek till dem. Men det var så mycket rök så jag vet inte om de varken såg eller hörde mig, sade målskytten Simon Skrabb till Discovery+.

Matchen blåstes igång igen någon minut senare och då var det dags för AIK:s nyförvärv visa vad han går för.

Efter en fin boll i djupled av Anton Saletros kunde Pittas avsluta själv och kvitterade till 1–1 för AIK, vilket även blev matchens slutresultat.

– Det är okej. Det är ingen perfekt match för vi vinner inte idag, sade Pittas till Discovery+.

Inhopparen blev hjälte

I det allsvenska mötet mellan Elfsborg och Sirus blev inhopparen Per Frick matchhjälte efter att han satte dit 1–0 till Elfsborg efter en stenhård nick in i mål.

Elfsborg toppar fortfarande den allsvenska tabellen. AIK ligger på en tolfte plats, en poäng mer än Sirius, och Kalmar placerar sig på en femteplats.