Drömelvan: "Hon var något extra"

Vi presenterar de lokala profilernas drömelvor. Caroline Phalén är näst ut att ge oss sin.

Caroline Phalén har en lång fotbollskarriär bakom sig med spel i både Hultsfreds FK och Vimmerby IF.

Caroline Phalén har en lång fotbollskarriär bakom sig med spel i både Hultsfreds FK och Vimmerby IF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-04-25 20:00

Numera är 33-åriga Caroline Phalén tillbaka i Hultsfreds FK och spelar sin fotboll där, när tiden finns. Målgöraren har dock en fin karriär bakom sig med spel i just HFK men också i Vimmerby IF.

Här är drömelvan:

Målvakt: Lovisa Johansson. "Vi spelade tillsammans i Vimmerby och hon var positionssäker och bra på fötterna. Den bästa målvakten jag spelat med."

Högerback: Anna Rundgren. "Också en spelare från Vimmerbytiden. En brytningssäker och snabb back som ingen kom förbi på kanten. Hon hade lite humör också."

Mittback: Lisa Norén. "Grym på huvudet och en stabil mittback som alltid säkrade upp längst bak och tog det sista. Men huvudspelet var hennes främsta egenskap."

Mittback: Nathalie Helgesson. "Jag spelade med henne i HFK. Det är en lugn och trygg back som man alltid kan lita på. Man vet att hon tar sista utposten."

Vänsterback: Marica Lindblad. "Glidtacklingarnas drottning. Det var jättejobbigt att möta henne på träningarna med HFK, framför allt när det var blött i gräset."

Mittfältare: Sofie Persson. "Hon spelar i Australien nu, ganska högt tror jag. När vi spelade i VIF var hon grym och det är en 'peta och stick-spelare' som dribblade och var kreativ."

Mittfältare: Cornelia Lindgren. "En slitvarg som man verkligen vill ha på mitten. Hon kunde det mesta, slå långa bollar och fördela passningar. En lagspelare."

Mittfältare: Emma Pettersson. "Hon och Cornelia kompletterade varandra. Emma var lite mer defensiv men väldigt positionssäker."

Anfallare: Julia Ingemarsson. "En spelare man inte vill möta som motståndare. Gör mycket mål och har bra blick för spelet och därför trivs vi bra tillsammans i HFK."

Anfallare: Camilla Näslund. "Vi spelade ihop i HFK tidigt innan hon drog vidare till Vimmerby och sedan IFK Kalmar. Hon hade sinne för mål och var alltid på rätt ställe."

Anfallare: Kosovare Asllani. "Vi spelade ihop i VIF några år men hon tog en annan väg än mig kan man säga. Jag minns en match vi spelade ihop när vi mötte Nittorp och vann med 8–0, tror jag. Då gjorde hon och jag fyra mål var och fyra assist var. Det märktes direkt att hon var något extra. Hon var alltid där när man kom till träningarna och var sist därifrån."

Bästa tränare: Ove Ingemarsson. "Haft honom i många år i Hultsfred och han är fortfarande kvar. Han lyfter alltid alla på ett bra sätt och jag gillar hans raka och tydliga ledarstil. Han ringer fortfarande och tjatar på mig att jag ska komma och spela."

 Kosovare Asllani, här i VIF-tröjan, tar plats i drömelvan.
Kosovare Asllani, här i VIF-tröjan, tar plats i drömelvan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!