Drömelvan: "Mycket respekt för henne"

I går presenterade vi Tobias Lundhs drömelva. Nu är det Nathalie Miltons tur.

Nathalie Milton.

Nathalie Milton.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-04-19 15:30

Den 33-åriga backkämpen, som faktiskt var målvakt i början av karriären, har spelat damfotboll i cirka 20 år. Mestadels i Vimmerby IF. Hon har haft många duktiga medspelare, inte minst en viss Kosovare Asllani...

Här är drömelvan:

Målvakt: Lovisa Johansson. "Hon var en komplett målvakt med grym spelförståelse. Lämnade Vimmerby för IFK Kalmar, där hon var med på deras resa till Allsvenskan."

Högerback: Mikaela Leander. "Det fanns ingen som tog sig förbi henne. En väldigt talangfull spelare. Hon hade kunnat bli hur bra som helst om inte knäskadan satt stopp för det."

Mittback: Maria Segerström. "Hon hade slått mig med sitt briljanta huvudspel. Hon var positionssäker och hade en enorm arbetsglöd."

Mittback: Madeleine Lindholm. "Det finns ingen spelare jag har haft så mycket respekt för som henne. En riktig ledare med pondus. Var stark i närkampsspelet, ingen kom förbi henne."

Vänsterback: Ulrika Nilsson. "Hon måste vara med. Var en mästare på glidtacklingar. Ingen kunde stoppa sina motståndare på samma sätt som Ulrika gjorde."

Högermittfältare: Emma Olofsson: "Tekniskt sett var hon jättebra. Med sin spelförståelse och klockrena passningar var hon ständigt ett hot offensivt."

Central mittfältare: Gittan Kägo. "Jag spelade nog bara en match med henne, men det räckte. Helt klart Vimmerbys bästa spelare på den tiden när jag började spela damfotboll."

Central mittfältare: Cornelia Lindgren. "Det finns få spelare med den arbetsmoralen som hon hade. Dessutom tvåfotad och teknisk."

Vänstermittfältare: Kosovare Asllani. "Här behövs det knappast någon motivering. Vi spelade ihop en säsong tror jag, innan "Kosse" lämnade för Linköpings FC. På den tiden var hon lite i bakgrunden av Sara Stridh. Men det märktes så klart att hon hade spetsegenskaper, främst vad gällde teknik och speluppfattning."

Anfallare: Sara Stridh. "Snabb som vinden och säker i sina avslut. Var alldeles för bra för att spela i Vimmerby."

Anfallare: Lisen Danielsson. "Hon var den bästa lagspelare man kunde ha, både på planen och utanför. En extraordinär spelfördelare som stått för väldigt många mål i Vimmerby genom åren."

Bästa tränare: Cecilia Wilhelmsson. "Nu borde jag väl välja pappa (Michael Milton) för att inte bli arvlös, men det blir Cecilia Wilhelmsson. Hon var en jättebra tränare och en ännu bättre person att ha i laget. Hon har absolut gjort avtryck i min fotbollskarriär."

MER LÄSNING:
Här är Tobias Lundhs drömelva

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!