Drömmål gav ÅFF segern

Matchens vackraste anfall gav matchens enda mål. Det gav också tre poäng och en fjärdeplats i tabellen till Åtvidabergs FF. – För varje match som går tar vi steg framåt, tycker tränaren Andreas Thomsson.

Simon Alexanderssons Åtvidaberg är på fjärde plats i Superettan efter 1–0-segern mot IFK Värnamo.

Simon Alexanderssons Åtvidaberg är på fjärde plats i Superettan efter 1–0-segern mot IFK Värnamo.

Foto:

Fotboll2016-05-31 06:09

Efter den första halvleken av gårdagskvällens Superettan-match mellan Åtvidabergs FF och IFK Värnamo var egentligen allt annat än slutresultatet 0-0 otänkbart. Tätt, välorganiserat, händelsefattigt och chansfritt. Inte alls dåligt. Däremot ganska tråkigt. Men väldigt bra defensivt åt båda håll.

– I dag krigar vi till oss segern. Vi är lojala och rejäla i försvaret och de skapar inte särskilt mycket. Senast (4-0 mot AFC United) vann vi tack vare en offensiv som sköljde över motståndaren. Helt annat i dag, men det är skönt att kunna visa att det är möjligt att vinna på olika sätt, säger assisterande tränaren Andreas Thomsson.

Vackert anfall

Från de 45 första minuterna minns man två sekvenser.

Dels två snygga frisparksvarianter i mitten av halvleken från gästande Värnamo, som var det enda värt att nämnas som målchanser.

Dessutom (i övrigt) duktige ÅFF:aren Ammar Ahmeds komiska frisparksmiss, då han från 20 meters håll sköt ungefär tolv meter över och prickade knoppen på flaggstången framför hemmaklacken.

Skillnad då i den andra halvleken. För redan fyra minuter i den kom matchens enda mål. Men att det var det enda går att stå ut med – för oj så vackert det var.

Shkodran Makolli avancerade mitt på Värnamos planhalva, la ut bollen till Simon Helg, som gick runt sin försvarare, lyfte bollen snett inåt bakåt till Makolli, som mötte distinkt på volley från sju meters håll. Otagbart för gästernas målvakt.

Helg gick ut

Så mycket mer hände inte i den andra halvleken. Visst satte Värnamo in en liten forcering på slutet, men det var verkligen aldrig nära.

I ett stabilt ÅFF var Månz Karlsson och Sebastian Ramhorn obevekliga och höll ihop försvaret. Yttermittfältaren Simon Helg löpte och slet och löpte och … fick gå ut med kramp i andra halvlek.

– Det är på något sätt positivt. Det visar att han har gjort sitt jobb, skrattar Thomsson, som kunde ge lugnande besked om Helg.

Desto tyngre då för nyförvärvet från Vimmerby IF, anfallaren Simon Alexandersson, som byttes ut efter 66 minuter. Han var blek och kom helt bort.

– Det blev ingen matchbild som passade honom. Vi hade hoppats på mer boxspel, som passar hans storlek, men det blev mycket spel runt straffområdena och ganska chansfattigt. Det var en svår match för Simon, men vi vinner som ett lag och det är hela laget som håller nollan, säger Andreas Thomsson.

I och med segern är Åtvidaberg hastigt och lustigt uppe på fjärdeplats i Superettan.

- Vi ska fixa vår vidare existens. Det är det vi fokuserar på – inget annat, avslutar Thomsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!