Drömmål när VIF vann

Regnet öste ned. Men krutet i Johan Carlssons osannolika bössa höll sig torrt. Med två drömmål fixade "JC" tre hett eftertraktade poäng. - Dom satt fint, säger en glad matchvinnare.

Fotboll2010-07-26 06:44

Först sa det pang. Sedan, en timme senare, sa det pang pang pang - och Lindsdal var ett slaget lag.
VIF:s storskytt Johan "JC" Carlsson slog till två gånger om. Och som han gjorde det. Redan efter fem minuter visade han vägen - en väg som ledde tillbaka till vårens tunga, organiserade, vassa Vimmerby IF - med ett vänsterskott från 30-35 meter.
- Jag tror att jag vinner bollen på mittplan och ser att målvakten är långt ute, och så får jag en drömträff, berättar han.
Bollen seglade in över en hjälplös Alexander Gustavsson i bortamålet. 1-0, och VIF fick betydligt lättare att få matchen dit de ville.

Jimmi ökade på
Hemmalaget kvävde Lindsdals stjärna Fredrik Pettersson, lyckades locka upp deras yttermittfältare - och redan där var mycket vunnet. När VIF vann duellerna, vilket de gjorde nästan undantagslöst, öppnade sig enorma ytor. Hemmalaget var en för liten noggrannhet och för stor stress ifrån att obarmhärtigt straffa ett naivt och arrogant Lindsdal.
Lätt hade ett fint läge, men det var Jimmi Gustavsson som ökade på till 2-0 i den 25:e minuten. I ett av något för få vänsteranfall prickade Mikael Larsson Gustavssons panna, som snyggt styrde bollen i mål.

Många bortahörnor
Lindsdal var varken svagt eller ofarligt -Lasse Gustavsson gjorde bland annat en lysande parad precis före 2-0 - men VIF höll dem i sin linda. En i alla avseenden enorm Johan Holmberg anförde en genomstabil backlinje, som med fin hjälp av Lasse Gustavsson stoppade ett alltmer desperat jagande Lindsdal.
Bortatränaren Jonas Klippvik bytte in två anfallare och gick över till 4-4-2 i paus. Det gav Lindsdal ett visst tryck, men den enda utdelning de fick på sina anfallsförsök var ett knippe resultatlösa hörnor.
- Vi hade många halvchanser, men när de får 3-0 är matchen över, säger Klippvik.