Drömmål sänkte Kalmar: "Ett steg i rätt riktning"

Joel Asoro storspelade. Gustav Wikheim slog till med ett drömmål. Resultatet? 3–1 till Djurgården som efter två raka förluster nu är tillbaka på vinnarspåret. –Vi är inga världsmästare än men det här är ett steg i rätt riktning, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson till Discovery+.

Gustav Wikheim (till höger) gjorde ett drömmål när Djurgården slog Kalmar.

Gustav Wikheim (till höger) gjorde ett drömmål när Djurgården slog Kalmar.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2023-05-08 21:24

Djurgården fick en kanonstart hemma mot Kalmar i den sjunde omgången. Redan i den första halvleken var det hemmalaget som tog kommando. Joel Asoro inledde med att ge Djurgården ledningen. Därefter var han nära att via en cykelspark bli tvåmålsskytt men bollen tog på en försvarare och dömdes till ett självmål.

– Det är bara att köra på och inte tänka så mycket. När man inte tänker så mycket känner man sig mer fri. Det är lite mer press på oss att göra det bättre för man känner att man vill ge något tillbaka till fansen, säger Asoro till Discovery+.

"Ett steg i rätt riktning"

I början av den andra halvleken slog Gustav Wikheim till med ett riktigt drömmål när han på ett fint inlägg från Magnus Eriksson sprang sig fri och kunde läckert skjuta in bollen på ett tillslag.

En stund senare kom dock reduceringsmålet när Deniz Hümmet höll sig framme, men mer än så lyckades Kalmar inte åstadkomma och matchen slutade 3–1.

– Vi gör tre mål i dag och vi får i gång målskyttet där fram, det känns så bra. Det stundar ett derby nu och det klart att om vi kommer dit med tre raka förluster så kanske det inte är frid och fröjd på alla plan så den här segern kommer väldigt lägligt och jag tycker att vi förtjänar den, säger Magnus Eriksson till Discovery+ och fortsätter:

– Många gör bra prestationer och det ger oss boost i gruppen. Vi är inga världsmästare än men det här är ett steg i rätt riktning.

Mållöst mellan BP och Göteborg

Desto mindre mål blev det i en annan del av staden, i matchen mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg. Brommapojkarna kunde ta sin fjärde raka seger samtidigt som IFK Göteborg hade möjlighet att visa att de var på väg tillbaka. I stället slutade matchen 0–0 och lagen fick nöja sig med en poäng var.

Under måndagskvällen möttes även Degerfors och Norrköping. Den matchen slutade 2–0 till Norrköping efter mål av Christoffer Nyman och Arnor Sigurdsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!