Har trupp för att slåss om serieguldet: "Det är målet"

Nye tränaren Mats Andersson hymlar inte om målsättningen 2022: "Vi ska vara med och fightas om serieguldet". Rimforsa IF kan alltså bli att räkna med.

Mats Andersson har bytt roll inför säsongen från tränare för damlaget till tränare för herrlaget.

Mats Andersson har bytt roll inför säsongen från tränare för damlaget till tränare för herrlaget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-11 19:00

AVSPARK 2022

I höstas: Rimforsa klarade nytt kontrakt i division fyra med ett nödrop. Segern i avslutningen mot Zeros (4–0) var nödvändig. 

Kommande höst: Då ser klubben ett helt annat scenario framför sig. 

– Målet är att vi ska göra en stabil vår och att den starka bredden ska göra att vi är med och krigar i toppen i höst, säger Mats Andersson. 

Han gör sin första säsong någonsin som herrtränare. Han bytte som ni kanske vet från Rimforsas framgångsrika damlag, till herrlaget. 

Hur känns det?

– Det är ju helt nytt för mig och det är klart att det är en viss omställning. I början tyckte jag att spelet gick väldigt snabbt och det tog ett tag att vänja sig vid det. Sen får jag en annan omklädningsrumskänsla nu, eftersom jag kan vara där på ett helt annat sätt än tidigare. Än så länge har det varit jäkligt kul.

Mats Andersson är också nöjd med processen och genomförandet som skett sedan han tog över. 

– Vi har lagt stor vikt vid att stärka upp försvarsarbetet och försöka hitta en trygghet i defensiven – över hela planen. Och så här långt har vi faktiskt inte släppt in ett enda spelmål på de sex matcher vi spelat under försäsongen. 

Inriktningen är naturlig, då Rimforsa släppte in näst flest mål av samtliga lag i serien under 2021. 

Å andra sidan var RIF det näst mest målglada lagen av lagen i serien. 

– Vi har inte lagt så mycket krut på offensiven, men det kommer allt mer och sen är det också svårt att träna anfallspel då vi inte tränat så mycket på stor plan. Jag är ganska säker på att det kommer en islossning ganska snart. 

RIF-tränaren låter överlag väldigt optimistisk inför vad som komma skall. Och det verkar också som han har fog för den optimismen:

Truppen är bred och har spets. 

Träningarna har genomförts med mycket spelare (25 man i snitt) och med hög fart och kvalitet.

Stor ledarstab (nio ledare), vilket möjliggör specifika ansvarsområden.

Rimforsa har fått in över tio nya spelare inför säsongen, där Daniel Rambin sticker ut. Den förre ÅFF-kaptenen har varit skadad en tid (hälsena), men är på väg tillbaka. Mats Andersson hoppas och tror att Rambin kommer att finns med i seriepremiären mot Mjölby Södra.

Rimforsa IF

Nyförvärv: Daniel Rambin, Hugo Johansson, Joakim Claesson, Christoffer Lindblom, Max Dojcinovic, Hampus Nilsson, Kevin Gaines, Anton Aamodt, Mahamed Abdi Ali, Abdi Mustafe Mumin, Ayub Hashi.

Förluster: David Lund. 

Seriepremiär: Mjölby Södra borta, 18 april. 

Mats Andersson tror att Rimforsa har en trupp som är stark nog att vara med i toppstriden i år.
Mats Andersson tror att Rimforsa har en trupp som är stark nog att vara med i toppstriden i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!