Drömmen om trean lever i Gullringen och Tuna

Gullringens GoIF och IFK Tuna delade broderligt (1-1) på poängen i helgens derby. Och där rök kvalchansen all världens väg, eller? Nja, hoppet lever fortfarande.

Aneby står för motståndet för Isack Thuressons (bilden) Gullringens GoIF.

Aneby står för motståndet för Isack Thuressons (bilden) Gullringens GoIF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-19 15:30

Okej, det troliga är att inget av våra lokala får lira vidare efter grundseriens slut i division fyra-fotbollen om tio dagar. Men ni vet det där om att hoppet är det sista som överger... Jo. Vi har kikat på återstående matcher för alla inblandade lagen. 

Vi kan snabbt konstatera att allt måste gå Gullringen och IFK Tunas väg om kvalspel ska bli en realitet. 

Seriesegern kan gulsvart och blåvitt glömma redan nu. Västerviks FF är utom räckhåll. För VFF blir det antingen serieseger eller kval. Och så till det intressanta för Gullringen och IFK.   

Här är läget poängmässigt inför de två sista omgångarna och avslutande matcher:

1) Västerviks FF, 44 poäng (Stensjön och Aneby). 

2) Aneby, 40 poäng (Gullringen och Västerviks FF).

3) Stensjön, 37 poäng (Västerviks FF, Hvetlanda GIF).

4) IFK Tuna, 35 poäng (IFK Västervik, Höreda).

5) Myresjö, 35 poäng (Bäckseda, Hultsfred). 

6) Gullringen, 34 poäng (Aneby, IFK Västervik). 

Så här säger Mattias Gustavsson, tränare i Tuna om möjligheterna:

– Jag trodde att det var kört, men det finns ju en chans kvar. Det vore jäkligt roligt om hoppet lever inför sista omgången. Vi får hoppas att resultaten går vår väg i helgen. Nu får vi hålla på Gullringen och VFF i deras matcher, säger Mattias och skrattar. 

Tuna har tillsammans med Myresjö på papperet det enklaste motståndet kvar av topplagen. Båda lagen har 35 poäng, där IFK har fyra mål tillgodo i målskillnaden. Vinner de sina matcher och samtidigt Aneby och Stensjön tappar poäng (vilket är sannolikt) så blir den sista omgången en riktig rysare. 

Gullringens tränare Daniel Olsson vet att chansen finns även för Gullringens GoIF att knipa den där åtråvärda kvalplatsen, men inser att det blir mycket svårt:

–  Det är inte realistiskt att det ska gå vägen. Precis allt måste ju gå vår väg. Vi gör som vi gjort hela hösten och tar en match i taget. 

Grämer det dig att ni inte har några fler poäng i det här läget?

–  Jo, så är det, men samtidigt har vi satt oss i den här situationen själva. Det var synd att vi inte vann de senaste matcherna mot Stensjön (2-4) och Tuna (1-1). Då hade vi bara legat en poäng bakom Aneby. 

I fredagens hemmamöte på Gullemon får laget klara sig utan avstängda trion Haris Dreco, Erik Lindblad och Alexander Svartz. Däremot räknar Olsson (som också är avstängd efter att ha blivit avvisad i senaste matchen) med att både Isack Thuresson och Christian Simonsson är tillbaka i truppen. 

Ni följer matchen på vår sajt, då vi liverapporterar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!