Drömminuterna frälste Elfsborg i jättekrossen

0–1-underläge och dyster stämning i Borås efter första halvleken mot Halmstad. Sedan vaknade Elfsborg, gjorde fyra mål på åtta minuter och vann med 6–1.

Elfsborg och Noah Söderberg laddade ur mot Halmstad.

Fotboll2023-05-03 20:56

Det såg bra ut för nykomlingen från Halland efter 45 minuter. Då hade tilltänkte skyttekungen Viktor Granath gett HBK en 1–0-ledning när han stötte in en retur i 40:e minuten.

Sedan gick allt åt pipsvängen. Elfsborg, som imponerat under säsongsstarten, kom ut som ett helt nytt lag.

Michael Baidoo kvitterade tio minuter in med sitt första mål för säsongen. Inte ens 60 sekunder senare hade Noah Söderberg ökat på till 2–1.

Sedan dröjde det nästan fem minuter innan 3–1 kom, då Baidoo elegant klackade fram Jeppe Okkels till ett fritt läge.

Två minuter senare hade även Jacob Ondrejka skrivit in sig i målprotokollet och i den 74:e noterades den snart Belgienflyktande yttern för sitt andra mål när han nickade in 5–1.

Det var inte klart där. André Rømer fullbordade krossen till 6–1 med ett jätteskott i matchens slutskede.

Elfsborg befäster sin tredjeplats i tabellen medan Halmstad är tolva.

Bakom boråsarna tappar Kalmar efter att ha slängt iväg en tvåmålsledning hemma mot Sirius. Efter dubbla mål av Mileta Rajovic kom Uppsalalaget tillbaka och kvitterade till 2–2 med matchens sista spark.